Deda otetog dečaka ima zlatno srce: Voleo bih da pomognem deci tog kriminalca kad već on nije znao

Autor:

Hronika

30.10.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Motiv otmice Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazove, koji je pronađen posle više od 20 sati potrage, još nije razjašnjen. Međutim, činjenica da je upravo njegov deda, penzionisani policajac Branislav Mitrović, pre više od 30 godina prvi put stavio lisice na ruke otmičaru svog unuka Marku Jovišiću (54) mogla bi da vodi istragu u pravcu osvete.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Petar Mitrović

Da je uhapšeni Jovišić odranije poznat policiji, najbolje zna Petrov deda, koji se i danas seća dana kada je Marku stavio lisice na ruke.

- Pre 30 godina, Marko je imao 20-tak godina, uhapsio sam ga za krivično delo teško razbojništvo. On je tada dobio oko sedam-osam godina zatvora i odležao je u Sremskoj Mitrovici. Čim je izašao iz zatvora, nastavio je da ređa krivična dela. Marko u životu ništa nije radio, a da je pravi roditelj, makar ne bi decu uvlačio u ovo - priča Branislav Mitrović, deda otetog Petra.

IZVINILI SE

Tri decenije kasnije Branislav je doživeo da mu upravo taj kriminalac otme najmlađeg unuka.

Na saslušanju

Otmičari Petra Mitrovića juče su privedeni u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici na saslušanje. Prvi je priveden Aleksa Mrđa, a potom su dovedeni Marko Jovišić i njegov sin Lazar. Na saslušanje nije priveden drugi Jovišićev sin, maloletni Nikola (17), protiv koga je podneta prekršajna prijava.

- Markov sin Lazar držao je mom Petru pištolj na slepoočnici. Unuk mi je ispričao da kada je policija došla u vikendicu kako bi ih pohapsila, Marko je svom sinu Lazaru rekao da se mora predati jer su otkriveni i da je policija tu. Tada je Lazar rekao ocu da će se meni i mom sinu izviniti zbog ovog što je učinio. Čudno, ali to je rekao i njegov otac pre 30 godina, kada sam ga uhapsio. Kajao se nakon hapšenja. Međutim, činjenica je da je reč o monstrumu i da je on nepopravljiv slučaj - nastavlja Branislav.

Kako kaže, razočaran je što su i Markova deca krenula očevim stopama.

- Nažalost, Lazar i Nikola nisu bila loša deca. On ih proizvodi u kriminalce. Ovaj stariji, Lazar, trenirao je fudbal sa mojim starijim unukom i verovatno im je on bio meta, a možda i obojica.

RepublikaFoto: facebook.com/Marko Jovisic
Marko Jovišić

HTELI MNOGO PARA

Upitan da li je bilo povoda za otmicu njegovog unuka, Branislav tvrdi da veruje da je jedini razlog ucena i da su otmičari hteli veliki novac jer su znali da su oteli imućno dete. A suma koju su bili spremni da daju nema granicu.

- Na moju veliku sreću, svi moji imućni prijatelji zvali su me iste večeri i rekli da koliko god da otmičari traže, pristanem, da će i oni dati ne samo logističku podršku već i materijalnu. Tada sam shvatio da čovek nije bogat onoliko koliko novca ima, već koliko ima prijatelja, a ja sam, dakle, veoma bogat čovek - dodaje Petrov deda.

Branislav sumnja da će i ovaj slučaj opametiti Jovišića.

Lazar i Nikola nisu bili loša deca, otac Marko ih je napravio kriminalcima

- Voleo bi da grešim, ali ubeđen sam da Marka ništa ne može opametiti. I posle svega voleo bih da pomognem toj deci, kad već otac nije znao da im pomogne, a njemu nema pomoći. To je čovek koji nema minuta radnog staža. Čitav život bavio se samo protivzakonitim radnjama - tvrdi Branislav Mitrović.

Podsetimo, višestruki povratnik Marko Jovišić uhapšen je u nedelju zbog otmice svog sugrađanina Petra Mitrovića sa svojim sinovima Lazarom (19) i maloletnim Nikolom (17), kao i Aleksom Mrđom (19).

RepublikaFoto: youtube.com/Rtv Stara Pazova
Povratak Petra kući

Petar: Deda, to su klošari

Iako mu je samo 13 godina, Petar je psihički izuzetno jaka ličnost, tvrdi njegov deda.

- Za sada se dobro drži. Nije se povukao u sebe. Kada nam se vratio, seo mi je u krilo i šalio se. Rekao mi je: "Ma to su klošari, znao sam da ću biti oslobođen". Ne znam da li će mu se stanje pogoršati, ali sada se odlično drži - tvrdi dečakov deda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading