Podignuta optužnica protiv bahate vaspitačice: Evo koliko će Đurđija na robiju

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

29.10.2019

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu optužilo je Ðurđiju Alimpijević (23) jer je letos u ustanovi "Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj", dvogodišnjeg dečaka na grub i neprimeren način nosila držeći ga samo jednom rukom i to za nadlakticu, a potom ga tako bacila u krevet, dok je sve vreme drugom rukom držala mobilni telefon.

RepublikaFoto: facebook.com/Đurđija Alempijevic
Đurđija Alempijević

Njoj se optužnim predlogom tužilaštva na teret stavlja krivično delo "zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica", za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora, rečeno je za medije u tužilaštvu.

Sumnja se da je Alimpijevićeva 11. jula, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg dečaka N.M. o kojem je dužna da se stara.

Ona je noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N.M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unevši ga u prostoriju tako noseći do kreveta, te ga zatim koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vreme dok je nosila i spuštala dete, smatra tužilaštvo.

Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tuzilaštvo u optužnom predlogu.

Alimpijevićeva je u Zvečanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading