Hrabri pripadnici MUP odolevaju vatri: Na staroj planini nisu ugroženi ni stanovništvo ni imovina

Autor:

Hronika

29.10.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na gašenju požara na Staroj planini angažovano je više od 200 ljudi, vatrogasaca-spasilaca, pripadnika Žandarmerije, radnika "Srbija šuma" i građana, a požarom nisu ugroženi stanovništvo i imovina.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Vatrogasac u borbi sa vatrenom stihijom

Na gašenju požara na Staroj planini angažovano je više od 200 ljudi, vatrogasaca-spasilaca, pripadnika Žandarmerije, radnika „Srbija šuma“ i građana, a požarom nije ugroženo stanovništvo i imovina. 

Gašenje požara otežava nepristupačan teren i velika nadmorska visina, zbog čega se do mesta gde gori šuma i rastinje ne može doći vatrogasnim vozilima. 

Na gašenju požara angažovani su vatrogasci-spasioci iz Pirota, Niša, Dimitrovgrada, Babušnice, Zaječara, Leskovca, Smedereva, Pančeva, Jagodine, Šapca i Kruševaca. Požar na Staroj planini izbio je na bugarskoj strani odakle se proširio na teritoriju Republike Srbije.

Foto: MUP Srbije

U požarima koji su zahvatili Pčinjski okrug takođe nema ugroženog stanovništva i objekata, a na gašenju je angažovano više od 130  vatrogasaca-spasilaca iz Vranja, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Kraljeva, Valjeva, Sremske Mitrovice, Niša i Leskovca. Požar se gasi u četiri sektora na teritoriji Bosilegrada, Trgovišta, Surdulice i Čestelina. 

Foto: MUP Srbije

Na gašenju požara u Pčinjskom okrugu angažovana je i Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading