Majka u rastrojstvu ubila ćerke! Komšije je nisu viđale danima pre zločina

Autor:

Hronika

29.10.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijska policija uhapsila je Milku Đurašović (38) zbog sumnje da je u petak u porodičnoj kući u Pertu ubila ćerke Tijanu (6) i Miju (10). Tela je pronašao otac devojčica Nenad oko šest sati posle podne nakon što se vratio kući sa posla.

Foto: youtube.com/ Nine News Perth
Tijana i Mija Đurašović

- Otac devojčica je najpre mlađu ćerku zatekao kako nepomično leži na ulazu u kuću, a potom nekoliko metara dalje, u kupatilu, zatekao i telo druge ćerke Mije. Nesrećni čovek je odmah počeo da viče i zapomaže, a njegove jauke su čule prve komšije, koje su odmah pozvale policiju i Hitnu pomoć - pišu strani mediji.

Lekari su po dolasku na teren mogli samo da konstatuju smrt devojčica, a policija je ubrzo otpočela potraga za majkom devojčica, koja je tog dana bila u kući sa ćerkama i koja se sumnjiči za zločin.

- Đurašovićeva je pronađena nakon dva sata potrage na parkingu koji je nekih desetak kilometara udaljen od njihovog porodičnog doma. U trenutku pronalaska imala je povrede na glavi, koje je, najverovatnije, sama sebi nanela i bila je u lošem psihičkom stanju. Ona je sa lisicama na rukama odvezena u bolnicu, gde se nalazi pod policijskim nadzorom - navode mediji.

Policiju pozvale komšije kada su čule vrisak nesrećnog oca

Zasad nije poznato kako su devojčice nastradale, ali ni koji je motiv ovog monstruoznog zločina.

- U toku je istraga i još uvek se ne zna pod kojim su okolnostima devojčice ubijene i šta je prethodilo zločinu. Komšije su navele da su Đurašovići uvek delovali kao skladna porodica. Milka je radila kao bolničarka, dok je Nenad inženjer - pišu mediji.

Milka je sama sebi nanela povrede po glavi zbog čega je zadržana u bolnici pod prismotrom policije

Ipak, jedan od komšija otkrio je i nešto što ga je u danima pre zločina začudilo.

Moleban za devojčice

Porodica Đurašović je rodom iz Bosne i Hercegovine, a u Pert su se doselili pre više od dve decenije. Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Svetog Save Saša Stojanović rekao je da je poznavao čitavu porodicu, uključujući i baku i deku. - Ovo je velika tragedija za našu zajednicu - rekao je Stojanović.

U znak sećanja na Tijanu i Miju stotine meštana je u nedelju ujutro prisustvovalo službi u ovoj crkvi.

Drugovi ostavljali plišane igračke

Meštani Perta oprostili su u nedelju od nastradalih devojčica. Među prisutnima bio je i veliki broj njihovih drugova i drugarica iz škole i vrtića, koji su ispred kuće Tijane i Mije ostavili igračke, kao i potresna oproštajna pisma.

- Prošle nedelje uopšte nisam sretao Milku, a ona je uglavnom svakog dana vozila Miju i Tijanu u školu. Ipak, u danima pre ove tragedije, Nenad je devojčice dovozio, što mi je bilo poprilično čudno, s obzirom na to da ranije to nije radio - ispričao je komšija za tamošnje medije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading