Zidar saslušan zbog ubistva Jelene Marjanović

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

24.10.2019

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ime Stanoja I. vezuje se za jedan od ključnih dokaza u istrazi - DNK trag nađen na pevačicinoj odeći, za koji je utvrđeno da pripada muškarcu, ali ne i kom. Ime Stanoja I. vezuje se za jedan od ključnih dokaza u istrazi - DNK trag nađen na pevačicinoj odeći, za koji je utvrđeno da pripada muškarcu, ali ne i kom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com
Jelena i Zoran Marjanović

- Trenerka i veš pokojne Jelene, koja je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, odmah su poslati na veštačenje. Izolovani DNK tragovi su, pored poređenja sa biološkim profilima njenog muža Zorana i ostalih članova porodice, upoređeni sa DNK materijalom izvesnog Stanoja I., zidara koji je posle zločina zatečen kako spava pored kanala – otkriva izvor.

Međutim, prema nalazu Biološkog fakulteta u Beogradu, nije moglo da se utvrdi kome biološki tragovi pripadaju. 

- Mešani profili ukazuju na mušku osobu, ali to nije zidar, kao ni članovi porodice Marjanović – navodi se u optužnici koja je podignuta protiv supruga pokojnice.

 

 

Prema navodima izvora, neobično je to što je u optužnici ostalo ime građevinca, iako je DNK uziman i drugim osobama, čija imena nisu navedena. 

- Stanoje I. je samo jedan od nekoliko desetina, a možda i stotina muškaraca kojima je bio uziman biološki materijal na analizu tokom godinu i po dana, koliko je prošlo od ubistva do trenutka kada je Zoran Marjanović zvanično osumnjičen. Upravo zbog toga je neobično što je samo njegovo ime pomenuto u zvaničnom dokumentu, pored imena Zorana i članova porodice. Moguće je da je tužilaštvo, uvođenjem misterioznog građevinca u predmet, ostavio otvoren prostor za neke nove pravce – objašnjava izvor.

Bio pod lupom

Zidar sa juga bio je pod lupom istražitelja zbog toga što je u vreme ubistva bio na nasipu, u blizini mesta na kom je pronađena mrtva Jelena. 

Podsetimo, jedini osumnjičeni za zločin je Jelenin suprug Zoran. On od prvog dana tvrdi da nije kriv. 

- Upravo nepoznati muški DNK, koji je pronađen na vešu pokojne pevačice, ali i izvesni Stanoje I. čije se ime spominje u optužnici, mogli bi da budu glavni aduti kojima će Zoran Marjanović i njegovi branioci pokušati da dokažu njegovu nevinost – kaže izvor. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading