SUMNJIVA PRESUDA? TRAŽIMO DA SE ISPITA OVAJ SLUČAJ

Autor:

Hronika

23.10.2019

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubio čoveka nasred ulice, dobio osam meseci zatvora.

RepublikaFoto: Printskrin
Besim Duljević

Poznati biznismen Besim Duljević nasred ulice je iz pištolja ubio komšiju Edina Redžovića (32) i za to u zatvoru odležao samo osam meseci?!

Ubistvo se dogodilo u novopazarskom naselju Lug 13. februara 2013. godine oko 19.15, a Duljević je u Redžovića ispalio više metaka iz ženinog pištolja. Tome je, kako je objavljeno, prethodila kraća rasprava na ulici, a Duljević je posle zločina sačekao policiju i predao im pištolj iz kog je pucao. Biznismen je na komšiju potegao pištolj jer je, kako je tada pisano, ubijeni pretio njegovom sinu.

Za ovo ubistvo Duljević je osuđen na zatvorsku kaznu od svega osam meseci, a kako Srpski telegraf saznaje, on je umesto za ubistvo optužen za prekoračenje nužne odbrane

Ovo je samo jedna u nizu sumnjivih presuda do kojih je došao Srpski telegraf istražujući slučajeve u kojima su osumnjičeni bili brojni biznismeni i drugi moćnici zbog raznih prestupa - finansijskih malverzacija, utaje poreza, krivičnih dela iz domena privrednog poslovanja... Zanimljivo je da je u mnogim tim slučajevima učestvovao i tužilac Stanislav Dukić, član Državnog veća tužilaca, koji je baš u to vreme bio tužilac u Novom Pazaru.

RepublikaFoto: Printskrin
Stanislav Dukić

Besim Duljević ispalio više metaka iz ženinog pištolja u komšiju Edina Redžovića

Povodom sumnjive presude Duljeviću, po kojoj je za ubistvo osuđen na osmomesečnu robiju, pokušali smo da dobijemo komentar i od samog Duljevića. Dva puta smo mu na firmu čiji je vlasnik slali pitanja mejlom, ali odgovore nismo dobili. Pitanja smo mu poslali i putem SMS i pozvali smo ga telefonom, ali je on, čim je čuo da zovemo iz Srpskog telegrafa, rekao: "Ne zovite i ne šaljite ništa", a onda spustio slušalicu.

Foto: Printskrin
Edin Redžović

Porodica ubijenog Edina Redžovića je, kako nam je potvrđeno u Novom Pazaru, posle ubistva prodala je kuću i odselila se u Nemačku, a ni advokat Enes Hadžibegović, koji ih je zastupao u to vreme, nije želeo da komentariše ovaj slučaj.

Srpski telegraf će se i narednih dana baviti ovakvim slučajevima, u kojima ćemo razotkriti još neke krajnje sumnjive presude u postupcima koji su se vodili protiv biznismena poput F. S., Ć. Š. i drugih.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading