Detalji jezivog zločina na Dedinju: Držao mrtvu majku u kadi punoj leda, pa ŠOKIRAO izjavom u policiji

Autor: blic.rs

Hronika

23.10.2019

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan R. (53), osumjičen da je zakopao svoju mrtvu majku u garaži u domaćinstvu u kom su zajedno živeli, kako bi nastavio da prima njenu penziju, najpre je beživotno telo držao na krevetu u sobi, zatim ga je prebacio u kadu ispunjenu ledom, a kada je počeo da se širi nesnosan miris, odlučio je da je zakopa

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pozadina zločina koji je zgrozio Srbiju, čini se, još je gora. Prema nezvaničnim informacijama, Slobodanova majka Stevana je u 87. godini umrla prirodnom smrću, što on nije prijavio nadležnima. Želeći da nastavlja da prima njenu penziju, smislio je opak plan.

Najpre je njeno beživotno telo držao u kući, na krevetu. Kako su dani prolazili, počeo je da se oseća nesnosan smrad. Želeći da izbegne da bude otkriven, napunio je kadu ledom i flašama sa hladnom vodom i smestio je u nju misleći da će tako uspeti da prikrije trag.

Za sve to vreme, bivšoj ženi, koja ga je i prijavila policiji, govorio je da je majka u bolnici.

Kako ni led u kadi nije mogao da prikrije neprijatan miris, odlučio je da Stevanu zakopa u garaži, u dvorištu porodične kuće u kojoj su živeli.

Videvši da iskopava rupu, Slobodanova bivša žena je otišla u policiju i sve ispričala nadležnima, govoreći da sumnja da joj je nešto uradio.

- Kada je policija došla, Slobodan je vrlo mirno i staloženo razgovarao sa službenicima MUP. Tek na trenutke pokazao bi neku vrstu uznemirenosti. Na pitanje gde mu je majka, odgovorio je direktno i jasno: "Zakopao sam je u garaži" - priča izvor blizak istrazi.

S druge strane, Slobodanova bivša je ispričala da je starica bila nepokretna i da je svu brigu o njoj vodio Slobodan. Međutim, povremeno bi ga čula kako urla na majku, govoreći da više ne može da izdrži pritisak koje je negovanje jedne teško pokretne starice nosilo.

Podsećanja radi, motiv ovako gnusnog postupka najverovatnije je penzija koju je Stevana primala. Reč je o boračkoj penziji koju je nasledila od svog supruga. Komšije komentarišu da je reč o iznosu od oko 1.700 evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading