(FOTO) Persijski tepih, čarobna lampa, figure od žada! Na beogradskom aerodromu zaplenjeno čitavo bogatstvo!

Autor:

Hronika

22.10.2019

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su 21. oktobra 2019. godine na aerodromu Nikola Tesla zaplenili oko 40 predmeta za koje se pretpostavlja da imaju umetničku, pa i antikvitetnu vrednost. Reč je figurama od žada, mesinganim svećnjacima od koji jedan podseća na čarobnu lampu, posuđu, kutijama za nakit, časovniku, persijskim tepih stazama i nekoliko umetničkih slika.

RepublikaFoto: Uprava carina
Svećjak u obliku čarobne lampe

Sa koferom punim pomenutih predmeta u zelenom kontrolnom prolazu zaustavljen je 75-godišnji Beograđanin, koji je u društvu 51-godišnje bugarske državljanke doputovao letom iz Brisela.

Nakon kontrole njihovog prtljaga na rentgen uređaju, u jednom od kofera uočen je veliki broj predmeta različitih oblika, zbog čaga je od putnika zatraženo da ga otvore.

U njemu je pronađeno desetak figura životinja i ptica od žada, stari časovnik, nekoliko mesinganih svećnjaka, kutija za nakit i sitnice, tacni, ibrika, podmetača i dve manje persijske tepih staze.

Pored toga putnici su mimo kofera nosili sa sobom i tri umetničke slike upakovane u najlon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading