Bombaš postaje svedok-saradnik? Otkrivamo kako je pao ubica iz Sokoca

Autor:

Hronika

19.10.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najopasniji bombaš na Balkanu postaje svedok-saradnik?! Velimir Simić iz Sokoca, kome preti 40 godina robije za ubistvo vođe "bežanijskog klana" Gorana Mijatovića Mite i njegovog telohranitelja 2006. godine, mogao bi u zamenu za blažu kaznu da razotkrije neke nerešene likvidacije koje su poslednjih godina potresale Srbiju.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Ovde je ubijen Goran Mijatović Mita

- Simić bi imao puno toga da kaže. Kriminalna grupa kojoj pripada, predvođena Darkom Elezom, više od deceniju za novac ili protivuslugu odrađuje prljave poslove za srpsko podzemlje. Poslednjih godina udružili su se sa jednim crnogorskim klanom. Simić je sada pod pritiskom da bi naredne četiri decenije bio iza brave zbog ubistva Mijatovića. Inspektori ga pritiskaju i pregovaraju s njim o nagodbi - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Spisak likvidacija koje bi mogao da reši je dugačak. Ipak, za nagodbu bi morao da, osim saznanja, ponudi i dokaze.

40 godina zatvora preti Simiću ukoliko ne progovori

- Simić treba da razotkrije sve o ubistvu Mijatovića. Ko mu je i kako pomagao, ali i ko je nalogodavac. Jedan od prioriteta policije je da razreši ubistvo advokata Miše Ognjanovića. Postoje operativna saznanja da je upravo Simićeva ekipa pružala logističku podršku ubicama - objašnjava naš sagovornik.

Preko doušnika policija ubedila Simića da ga niko ne traži iako je poternica sve vreme bila na snazi

Podsetimo, za Simićem se 13 godina tragalo zbog sumnje da je podmetnuo automobil-bombu ispred zgrade Mijatovića na Bežanijskoj kosi. Kada je ujutru naišao Mijatović, ubica je aktivirao eksploziv, koji mu je razneo noge. Geleri su usmrtili i njegovog telohranitelja Slavka Novovića. Na audiju 80, ispod kog je podmetnut eksploziv, ali i na samoj bombi, nađen je Simićev DNK. On je, međutim, "propao u zemlju", sve donedavno.

Političar dobijao pretnje smrću

Simić je nameravao da u Srbiji odradi neki prljav posao, a policija sumnja da je trebalo da nekog likvidira za jedan crnogorski klan.

- Naše službe već duže vreme dobijaju informacije o pretnjama policijskom funkcioneru koji se svojim radom zamerio jednoj kriminalnoj grupi, ali i jednom visokom političaru koji im je postao smetnja - kaže naš sagovornik. Da li je neko od njih trebalo da bude meta ili pak neka osoba iz suparničkog tabora, još se ispituje. U svakom slučaju, policija nije htela ništa da rizikuje i rešila je da ga odmah uhapsi. U svakom slučaju, krvoproliće je sprečeno, a ostatak možda i Simić bude sam rekao - dodaje naš sagovornik.

Kako naš list saznaje, i samo hapšenje Simića je interesantno - gotovo filmsko. - Informacija o Simićevoj poternici se držala u tajnosti, upravo da bi se on opustio i napravio grešku. A onda je nedavno počeo da se raspituje o ulasku u Srbiju jer je trebao da odradi neki "posao". Preko svojih doušnika policija je to saznala i na isti način ga "ubedila" da je prošlo dosta vremena i da ga više niko ne traži. Pošto je prošlo skoro deceniju i po, poverovao je u to. Međutim, čim je kročio u Srbiju, čekale su ga spremne lisice - dodaje naš sagovornik.

Ko je Simić?

- pripada grupi Darka Eleza

- u pitanju vrhunski stručnjak za vojni eksploziv

- prvi na ovim prostorima koristio automobil-bombu kao oružje

- za ubistvo Mijatovića ga odao DNK

- punih 13 godina se skrivao od srpske policije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading