Ordinacija u kojoj je žena umrla tokom kolonoskopije NIJE IMALA DOZVOLU za opštu anesteziju

Autor: Blic, Republika

Hronika

16.10.2019

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privatna ordinacija"Dr Nestorov" iz Beograda, u kojoj je preminula 72-godišnja pacijentkinja nakon što je podvrgnuta opštoj anesteziji iz koje se nije probudila, uopšte nije imala dozvolu za bilo koje tretmane koji podrazumevaju opštu anesteziju, nezvanično saznaje "Blic".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema našim informacijama, ova ordinacija uopšte nije imala zakonsko rešenje kojim bi im bilo dozvoljeno da pacijente podvrgavaju tretmanima pod opštom anestezijom. Ordinacija je, prema nešim saznanjima, mogla da u skladu sa zakonom da obavi kolonoskopiju, ali nije imala rešenje za anasteziju.

Međutim, kolonoskopija pacijentkinje rađena je pod opštom anestezijom. Prema informacijama do kojih su došli mediji, preminula žena je bila paraplegičar.

O tragičnom slučaju obavešteno je i Ministarstvo zdravlja, koje je, kako su nam rekli, uputilo inspekciju na teren. - Uputili sko inspekciju na teren da se utvrde sve okolnosti pod kojima je doslo do nemilog događaja - rečeno je za medije u Ministarstvu zdravlja. Oni još dodaju da će javnost o svemu biti blagovremeno obaveštena.

Podsećanja radi, D. B. stara 72 godine primljena je u privatnu ordinaciju na Voždovcu juče kako bi uradila rutinski pregled. Međutim, nakon što joj je ubrizgana opšta anestezija, nesrećna žena se više nije probudila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading