Bošnjak monstrum izlazi pred lice pravde! Silovao trudnu Srpkinju dok nije izgubila bebu, kada je pustio bila je teška 37 kilograma

Autor:

Hronika

15.10.2019

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši vojni policajac iz Bosne i Hercegovine, koji već 17 godina živi u SAD, suočava se sa izručenjem rodnoj zemlji gde je optužen za silovanje trudne Srpkinje koja je držana kao zarobljenik 1992. godine.

RepublikaFoto: Photo by Melanie Wasser on Unsplash
Foto: Ilustracija

Adem Kostjerevac (58), koji živi u američkoj saveznoj državi Misuri, pojaviće se danas pred saveznim sudom u Sent Luisu na saslušanju o zahtevu za ekstradiciju koji je uputila BiH, preneo je AP navode lokalne štampe.

Zahtev za ekstradiciju upućen je 14. avgusta, ali je ostao zapečaćen do njegovog hapšenja 23. avgusta.

U zahtevu se navodi da je Kostjerevac silovao ženu nakon što ju je uhapsila bošnajčka vojska koja je opkolila njeno selo 17. septembra 1992. godine, tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije.

- Žena, koja je pre rata bila komšinica optuženog Kostjerevca, ispričala je da ju je on kasnije silovao nekoliko puta - navodi se u zahtevu.

Dodaje se da je zbog višestrukih silovanja izgubila bebu, a kada je puštena u razmeni zarobljenika u februaru 1993. godine, bila je teška samo oko 37 kilograma.

Svedočila je pred Međunarodnim sudom za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije 2005. godine.

- Kostjerevac je 2014. godine rekao agentima FBI-ja u Sent Luisu da je video da je žena, koja je bila njegova komšinica i supruga bivšeg školskog druga, zarobljena, ali da je nije silovao već da joj je poslao hranu i da ju je štitio kada su ostali hteli da je ubiju - kaže se u zahtevu.

Kostjerevac, koji je u SAD došao sa suprugom i ima petoro odrasle dece, optužen je u BiH 2015. godine.

Prema sudskim dokumentima, on pati od posttraumatskog sindroma, problema s pamćenjem, dijabetesa, visokog pritiska, a imao je i srčani udar.

On je naveo da se zbog zdravstvenih problema nije dobrovoljno pojavio pred sudom u BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading