Psiholog Branka Kordić objašnjava zašto je Dušan masakrirao svoju devojku

Autor:

Hronika

15.10.2019

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zločin koji je izvršio Dušan Petronijević zaprepastio je celokupnu javnost. On je nožem zbog ljubavnog brodoloma usmrtio svoju devojku Violetu. Ono što se posebno izdvaja jeste njegova opsednustost svojom devojkom čije je slike podelio na svom Fejsbuk profilu.

RepublikaFoto: youtube.com/ TVKopernikus
Branka Kordić

Dušan je neposredno pre nego što je izvršio ubistvo podelio slike svoje devojke Violete na društvenim mrežama, a posebno upada u oči to što je on slikao gotovo svaki njen pokret. On je naveo da motiv za ubistvo predstavlja raskid veze koju nije mogao da preboli, što je pokazalo da je on bio opsednut odnosom sa svojom devojkom.

Da li je ovaj zločin mogao da se spreči za Srpski telegraf objašnjava psiholog Branka Kordić koja kaže da je ponašanje Dušana Petronijevića neposredno pre zločina bilo znak za uzbunu.

- Postavljanje tolikog broja fotografija je znak opsesivnosti, i to je trebalo da bude znak za uzbunu, da se nešto ozbiljno dešava sa njim. Trebalo je da reaguju roditelji i ljudi iz njegove okoline, da pokušaju da razgovaraju sa njim, da ga smire - navodi Kordić.

Ona još i dodaje da su ovakve ličnosti slabe i nesigurne te kraj veze za njih predstavlja kraj sveta.

- Takve strukture ličnosti su slabe i nesigurne u sebe i kraj veze je često za njih i kraj sveta. Oni jednostavno nemaju snage da nastave normalan život, a osim ljubavi, tu se javila i mržnja i ta pomešana osećanja su uzrok tolikog broja uboda nožem - zaključuje psiholog Branka Kordić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading