Medicinska sestra iz Vranja tvrdi da je načelnik Hitne pomoći seksualno uznemirava: Kada je htela sve da objavi, usledio je mobing

Autor: Novosti, Republika

Hronika

11.10.2019

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinska sestra Danijela Cvetković tvrdi da godinama trpi seksualno uznemiravanje od dr Slađana Stanisavljevića, načelnika Hitne medicinske pomoći u Vranju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ona kaže da je problem pokušala da reši u svom kolektivu, ali da je umesto zaštite dobila premeštaj, zbog čega će ceo slučaj prijaviti tužilaštvu.

Sa druge strane, dr Stanisavljević kaže da ne želi da se u medijima rešavaju nesuglasice iz kolektiva, ali tvrdi da nije bilo nikakvih pretnji ni mobinga.

Cvetkovićeva kaže da je pokušala da rukovodstvu Zdravstvenog centra predoči kakav je Stanisavljević čovek još pre nego što je postavljen na funkciju. On je, kaže, i ranije bio načelnik, pa je smenjen, da bi nedavno ponovo bio imenovan.

- Sve je počelo još 2014. godine. Išla sam neko vreme linijom manjeg otpora, okretala na šalu i ignorisala njegove lascivne opaske. Međutim, on mi je neprestano slao SMS poruke, naročito kada je bio pod dejstvom alkohola. To je javna tajna u našem kolektivu. Poruke su neprestano stizale, a kada sam ja na kraju rekla da ću sve obelodaniti, usledio je mobing - ispričala je Danijela Cvetković.

Dodaje i da nije brojala koliko je poruka dobila od načelnika, ali da je "većinu sačuvala kako bi ih dostavila policiji i tužilaštvu".

Danijela tvrdi kako poseduje poruke koje će proslediti tužilaštvu

Prozvani dr Slađan Stanisavljević kažeda mu je kao "lekaru i porodičnom čoveku krajnje degutantno da odgovara na ove optužbe".

- Sve i ako postoji problem, on mora da se rešava u okviru našeg kolektiva. Mobing je izgovor za neke druge propuste. Spreman sam da odgovaram, ali ne želim da u medijima rešavam bilo kakve nesuglasice. Naglašavam da nema mobinga ni pretnji -  kaže dr Stanisavljević.

Direktorka vranjskog zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić tvrdi da je sestra Danijela prebačena u Dečji dispanzer zbog obima posla, te da nema reči o mobingu. Ona naglašava da se njoj i glavnoj sestri niko nije obraćao niti tražio njihovu pomoć.

Doktor Stanisavljević: Sve probleme treba rešaviti u okviru kolektiva

Medicinska sestra Danijela Cvetković od 1997. radi u vranjskom zdravstvenom centru. Prve dve godine provela je u seoskim ambulantama, a od 1999. je u Hitnoj medicinskoj pomoći. Razvedena, živi sa maloletnim sinom, kaže da strahuje i za sebe i za njega, ali upravo zbog njega ne želi da krije kroz šta sama prolazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading