Đak prvak u Pančevu maltretira decu: Gura im zemlju u usta, seče kosu, davi! Roditelji očajni!

Autor: k-013.com, Republika

Hronika

10.10.2019

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Osnovnoj školi "Vasa Živković" u Pančevu od početka školske godine učenik prvog razreda maltretira decu.

Foto: Ilustracija

Roditelji dece jednog od odeljenja podneli su prijavu direktorki škole zbog nasilničkog ponašanja dečaka (7).

- Učenik je udarao decu punom flašicom vode u glavu, davio ih rukama, stavljao zemlju u usta, udarao pesnicama po glavi i vratu, šutirao u stomak, pljuvao, čupao za kosu - navodi se u prijavi.

Prema rečima roditelja, jedan od poslednjih incidenata bio je taj što je sporni učenik makazama sekao kosu jedne devojčice, a obezbeđenje nije reagovalo na poziv, sve dok taj dečak nije napao drugo dete u toaletu.

- Mi kao roditelji dece koja trpe maltretiranje i vršnjačko nasilje koje traje već četiri nedelje Vas molimo da nešto preduzmete u najkraćem mogućem roku. Zahtevamo da se što pre reši ova situacija dok nije došlo do ozbiljnog povređivanja. Škola, kao ustanova obrazovanja i vaspitanja, ima obavezu da vodi računa o poštovanju prava svakog deteta - stoji u dopisu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prijava je podneta 2. oktobra, a za sada nema nikakvih informacija o tome da li je nešto preduzeto u pomenutoj školi.

Zabrinuti roditelji dodati upitali su zašto ih direktorka nije pozvala da ih obavesti da su im deca povređena i zašto ništa nije preduzeto dva meseca.

- Nama kao roditeljima je ostalo da ovim putem ukažemo na problem koji ima velike posledice po našu decu, kako po njihovu bezbednost tako i nemogućnost za normalno obrazovanje. Shodno tome doneli smo jedinu moguću odluku, a to je za početak molba za izmeštanje dece iz nezdrave sredine, a potom i ispisivanje iz škole, ako se problem ne reši odmah - piše u pismu roditelja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Živko

10.10.2019 20:53

Divlje dete.

Dika

11.10.2019 15:00

Divljak medju vaspitanom mirnom decom.