Novi detalji drame na Vračaru: Vukićević gledao eksploziju "poršea" iz neposredne blizine, evo šta je ispričao u policiji

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

09.10.2019

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazar Vukićević (30), sin Milorada Vukićevića na čiji je "porše" prekjuče bačena ručna bomba na Vračaru, video je i opisao muškarca za kog sumnja da je aktivirao bombu na automobilu.

RepublikaFoto: facebook.com/Lukovic Lea
Eksplozija "poršea" na Vračaru

Na automobil marke "porše" postavljena je bomba, koja je eksplodirala prekjuče oko 17 sati, dok je stajao parkiran ispred kuće Vukićevića u Riječkoj ulici u beogradskoj opštini Vračar.

U eksploziji nije bilo povređenih, a oštećeno je nekoliko parkiranih automobila.

Prema rečima izvora, vlasnik automobila je Milorad Vukićević (58), koji nema kriminalni dosije, ali je njegov sin poznat je policiji. Naime, Lazar Vukićević bio je privođen zbog sumnje da je u decembru 2017. učestvovao u pucnjavi na Nikolu Vavića (27), brata vođe Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Aleksandra Vavića.

RepublikaFoto: Public
Lazar Vukićević

Lazar, koji je najčešće vozio očev automobil, nije bio u automobilu u trenutku detonacije, ali je bio u neposrednoj blizini.

- Lazar je bio van kuće, odnosno šetao se tom ulicom i sa svega nekoliko metara prisustvovao je eksploziji "poršea". Bomba je navodno aktivirana u trenutku kada je on izašao iz dvorišta na ulicu - kaže izvor upoznat sa slučajem.

 

 

Na terenu su nakon eksplozije bile kontradiverzione ekipe MUP-a, kao i vatrogasci.

Policija je uviđaj obavljala do kasno u noć, prikupljajući dokaze koji bi mogli da odgonetnu ko je i zašto digao Vukićevićev automobil u vazduh.

Takođe, izjave su uzete i od Lazara i Milorada Vukićevića, koji su ispričali ono što su čuli, odnosno videli u trenutku eksplozije.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Uviđaj nakon eksplozije

Mlađi Vukićević rekao je policajcima da je video sumnjivog muškarca u ulici u trenutku eksplozije.

- Lazar nije povređen u eksploziji, ali je rekao da je bio u ulici kada je eksplodirao auto. On je ispričao da je u tom trenuku u ulici video muškarca sa kačketom i naočarama, obučenog u tamniju odeću, za kojeg je posumnjao da je aktivirao bombu daljinskim upravljačem. On je rekao da je taj muškarac sa lica mesta otišao automobilom - dodaje naš izvor.

Lazarev otac Milorad rekao je da je eksploziju čuo iz kuće i da je tada izašao da vidi šta se dešava i onda je shvatio da je njegov automobil oštećen.

Preplašeni stanovnici Riječke ulice nakon eksplozije ispričali su reporterima "Blica" da je detonacija bila toliko snažna da su se prozori na zgradama tresli.

- Parkirao sam motor u garažu dva-tri minuta pre nego što je bomba eksplodirala. Taman što sam ušao u stan, čuo se strašan prasak. Bilo je jezivo, prozori su se zatresli od detonacije - rekao je jedan od stanovnika Riječke ulice.   On je dodao da su delovi automobila leteli po 50 metara unaokolo.

- Na jednoj staroj kući su i stakla popucala. Baš je bilo strašno - rekao je drugi sagovornik našeg lista.
"porše" na veštačenju, nekoliko kamera gleda na ulicu  Nakon obavljenog uviđaja, automobil "porše" na kojem je postavljena bomba odnet je na veštačenje. Kako saznajemo, u Riječkoj ulici ima nekoliko sigurnosnih kamera koje bi mogle da dovedu do počinioca ovog zločina.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading