Lazara Vukićevića hteli da likvidiraju, ali je imao sreće - BOMBA PUKLA PRERANO!

Autor:

Hronika

09.10.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispod poršea koji je u ponedeljak popodne raznet u Riječkoj ulici na Vračaru u Beogradu bilo je postavljeno čak kilogram plastičnog eksploziva. Sumnja se da su bombaši nameravali da likvidiraju sina vlasnika automobila Lazara Vukićevića, ali da se, usled nestručnog rukovanja, bomba aktivirala prerano!

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Porše koji su atentatori razneli

Čeka se veštačenje

- Kilogram eksploziva je ogromna količina i ne postavlja se "kao opomena". Bomba je pritom postavljena upravo ispod vozačevog sedišta. Sve to navodi na sumnju da je Vukićević, kome je bila namenjena, imao puno sreće. Da li je došlo do neke greške prilikom postavljanja eksploziva ili nešto drugo nije pošlo po njihovom planu, tek bomba je najverovatnije aktivirana pre vremena, odnosno pre nego što je Vukićević seo u porše - navodi izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Kako dodaje naš sagovornik, atentatore može skupo da košta još jedna njihova greška. Naime, prilikom eksplozije neki delovi bombe su se razleteli, a među njima i detonator, koji je policija pronašla pedesetak metara dalje od mesta eksplozije.

- Policajci su pažljivo pretraživali mesto zločina i uspeli su da pronađu neke delove eksplozivne naprave koji mogu direktno dovesti do počinioca. Među njima je i deo detonatora, na kome bi mogli da se nađu otisci prstiju i biološki materijal. Taj deo je upućen na veštačenje, a kada stignu rezultati, uzorak će biti upoređen sa bazom podataka i očekujemo da će se pojaviti neko ime - kaže naš izvor.

Pre dve godine Vukićević ranio brata vođe "Grobara", inspektori ispituju i njegove mutne poslove

Policija je, takođe, preuzela i snimke kamera za video-nadzor koje se nalaze na okolnim zgradama i koje su možda snimile atentatora ili bar njegove pomagače.

RepublikaFoto: facebook.com/Nikola Vavić
Aleksandar i Nikola Vavić

Više verzija

Podsetimo, automobil koristi Lazar Vukićević, pripadnik jedne od Zvezdinih navijačkih grupa, koji je 2017. hapšen zbog ranjavanja Nikole Vavića, brata Aleksandra Vavića, jednog od vođa "Grobara". Policija kao motiv ne isključuje ni ovaj incident, ali se ispituju i druge opcije.

- Vukićević je došao u sukob sa još jednom kriminalnom grupom koja se dovodi u vezu sa trgovinom droge. Istraga će pokazati šta se iza svega krije - navodi naš sagovornik.

Vođa "Grobara" umro u teretani

Goran Klještan (43) Boske, vođa Partizanove navijačke grupe "Šedous", naprasno je preminuo u jednoj teretani u Ulici Borivoja Stevanovića na Voždovcu, kada mu je tokom treninga iznenada pozlilo.

- Seo je i počeo da krklja. Par trenutka kasnije samo se srušio - ispričao je jedan od očevidaca.

Telo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Klještan je široj javnosti postao poznat 2009. nakon pretnji novinarki Brankici Stanković, zbog čega je bio osuđen na uslovnu kaznu.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading