U torbi nosio kokain vredan 3,3 miliona dolara: Srbin osuđen u Londonu na 12 godina

Autor:

Hronika

08.10.2019

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Uljarević (32) iz Srbije osuđen je na 12, a njegov pajtos Aleksandar Mitu (26) iz Rumunije na osam godina robije zbog šverca droge vredne oko 3,3 miliona dolara!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Dvojac je uhapšen još u junu, kada ih je policija uočila dok su pretrčavali ulicu sa sumnjivom torbom, koju su potom smestili u prtljažnik Mituovog automobila.

Istraga je pokazala da je u koferu bilo 22 kilograma kokaina i da je automobil koji su koristili imao posebno konstruisan i prikriven bunker, u kome su forenzičari pronašli tragove droge. Istog dana kada je uhapšen, policija je upala i u kuću u kojoj je Uljarević živeo i pronašla još 12 kilograma kokaina, 1.900 tableta ekstazija, 750 grama praha MDMA, manje količine ketamina i 12.000 funti u kešu!

Na saslušanju u policiji Mitu je tvrdio da je on samo taksista koji je pokupio Uljarevića da bi ga odveo na aerodrom "Luton".

 

 

Istraga je, međutim, pokazala da je lagao. Na poslednjem ročištu u sudu obojica su priznala krivicu, a sud im je odredio ukupno 20 godina robije.

- Mnogi trgovinu drogom shvataju kao zločin bez žrtava. U stvarnosti, to su ogromni nivoi nasilja prisutni u svim fazama trgovine drogom, od proizvodnje u zemljama iz kojih potiče do maloprodaje na ulicama. Ovi muškarci nisu marili za štetu koju nanose zajednici, deci i ljudima koje eksploatišu krijumčari droge - izjavio je nakon presude Met Makmilan, predstavnik agencije za borbu protiv organizovanog kriminala u Velikoj Britaniji.

Osramotili narko-bande

- Zaplena kokaina vrednog tri miliona funti i još 12.000 funti u gotovini od Mitua i Uljarevića nije samo poremetila ovu organizovanu kriminalnu grupu, već je narušilo njihov ugled među ostalim kriminalcima - dodao je Met Makmilan nakon presude.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading