Bruka oko presude Goranu Jevtiću ne jenjava! Oni su podržali glumca PEDOFILA, a sada su zanemeli

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Krčevidac (21), kojeg je glumac Goran Jevtić (41) silovao u toaletu somborskog pozorišta kada je imao svega 16 godina, rekao je juče da je najviše razočaran u brojne javne ličnosti koje nisu imale pojma šta se desilo, a stale su u zaštitu i odbranu pedofila.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Goran Jevtić

Ožiljak za ceo život

- Ovo je na mene ostavilo ožiljak koji ću celog života nositi. Ja sam pet godina bio sam, niko me osim porodice nije podržavao, želim da pomognem drugima, zbog čega sam i istupio javno. Ovo što je on učinio treba da se kažnjava i osuđuje, a ne da se podržava - kazao je Luka prilikom gostovanja u jutarnjem programu TV Prve.

A podršku su Jevtiću 2014, kada je slučaj dospeo u javnost, dale mnoge poznate ličnosti. Ne obazirući se kako je dečaku koji je bio njegova žrtva, među prvima su javno istupili voditeljke Tatjana Vojtehovski i Ivana Zarić, dramske spisateljice Biljana Srbljanović i Stanislava Koprivica, glumci Bojana Maljević, Mirjana Karanović, Milan Marić, Branko Cvejić, Nataša Kandić, osnivač Fonda za humanitarno pravo, pevačica Kristina Kovač, Ana Divac i mnogi drugi. Na društvenim mrežama ubrzo se pojavila i peticija podrške, koju je potpisalo 5.390 ljudi, a među njima i veliki broj Jevtićevih kolega.

Luka: Ja sam pet godina bio sam, mene niko osim porodice nije podržavao

- Jevtića optužuju za teško krivično delo, koje bi, da je zaista učinjeno, moralo biti gonjeno po službenoj dužnosti. Naš kolega se nije zamerio nikom, on je, naprotiv, omiljen, veoma cenjen i ovenčan brojnim nagradama, te je upravo zbog toga pogodna meta za tabloidno iživljavanje - naveli su potpisnici peticije i zatražili od medija da štite privatnost i identitet osumnjičenog ili počinioca (u ovom slučaju pedofila), "čak i u slučaju priznanja krivice".

RepublikaFoto: facebook.com
Luka Krčevidac (sredina)

Bez komentara

Danas, posle pet godina razvlačenja dečaka po sudu, kada je Jevtićeva krivica dokazana, mnogi od njih su bez komentara ili ne žele da pričaju na ovu temu!

- Ne želim da komentarišem - rekla je juče Nataša Kandić za naš list i prekinula razgovor, dok je glumac Branko Cvejić izjavio da se ne bi oglašavao ovim povodom.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Bojana Maljević

Ipak, oni su retki koji su odgovorili na naše pozive i poruke, za razliku od većine, koja je sada zanemela poput Vojtehovske, Karanovićeve, Maljevićeve, Marića...

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Mirjana Karanović

Podsetimo, Jevtiću je nedavno Viši sud u Somboru preinačio kaznu iz deset meseci kućnog pritvora bez elektronskog nadzora u deset meseci zatvora. Prema svedočenju Luke, koji je tada bio maloletan, nakon žurke u pozorištu Jevtić ga je namamio u WC-kabinu, a zatim mu rekao: "Treba da ti je čast da ti neko slavan poput mene popuši", a zatim to i radio iako ga je žrtva preklinjala da ga pusti.

RepublikaFoto: youtube.com/PRVA
Tatjana Vojtehovski

Davali mu i alibi na sudu

Luka je u svom javnom istupanju izrazio ogorčenje što su neki glumci na suđenju Jevtiću dali i alibi.

- I to me jako boli, pošto ja znam da nisam kriv za ono što se desilo, zbog čega sam pet godina bio u bolu i grču - kazao je Luka.

Kako Srpski telegraf saznaje, na suđenju su se kao svedoci, između ostalog, pojavile glumice Sonja Damjanović i Ivana Jovanović. Obe su se držale priče da ništa nisu videle, niti su šta čule.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miško

08.10.2019 08:53

Uvek treba sačekati sudsku presudu. Ne istrčavati pred rudu sa izjavama o podršci ili kritici.