Drama u osnovnoj školi: Učenik udario nastavnicu pesnicom u glavu, pa se rasplakao!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

04.10.2019

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnica fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Rakovici završila je kod lekara pošto ju je jedan od učenika udario u glavu!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Do incidenta je došlo na času fizičkog, a nesrećna nastavnica je nastradala u pokušaju da prekine sukob dvojice učenika osmog razreda.

Oni su se, kako se saznaje, sukobili na samom početku časa, a kada je profesorka prišla i pokušala da ih razdvoji, jedan od njih ju je, u gužvi, slučajno pesnicom udario u glavu i naneo joj povredu u predelu uha.

- Ovo nije prvi put da se učenici sukobljavaju, pre desetak dana je, takođe na času, izbila tuča, a škola ne reaguje u dovoljnoj meri da to spreči. Nastavnica je, kada je tuča započela, pošla da ih razdvoji, ali je prišla jednom učeniku s leđa i na taj način slučajno zadobila povredu - priča Milica, čije dete pohađa OŠ "Nikola Tesla".

Foto: Ilustracija

Direktor škole Stanislav Stevuljević potvrdio je da je u školi i ranije bilo koškanja među đacima, ali da se sve "svodilo na gurkanje", te da nije bilo ozbiljnijih incidenata.

- Kada je učenik slučajno udario razrednu, tuča je odmah prestala, a on je počeo da plače kad je shvatio šta je uradio. Protiv oba učenika biće pokrenut disciplinski postupak, pre svega zato što su stupili u međusobni sukob - kaže direktor, koji dodaje da situaciju otežava to što je jedan od ove dvojice učenika imao sličan incident pre samo 10 dana, te su već primenjene dodatne vaspitne mere.

On dodaje da slučaj nije prijavljen policiji "jer to nije u njihovoj nadležnosti", ali da škola ima obavezu da incident, naročito jer je povređena zaposlena osoba, prijavi Školskoj upravi, odnosno Ministarstvu prosvete, što je i učinjeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sztšljen

04.10.2019 22:41

Prosveta,škola i sve u njima počinje slučajno od slučaja do slučaja,samo što sad i odgovorni dobijaju po nosu od učenika.Dobro napredujemo sa odgajanjem dece,samo ne znam šta će da rade kad napune 18 godina,pita li se neko u Srbiji.

jelena

05.10.2019 09:05

@Sztšljen - Biće kao u američkim filmovima. Bande učenika u školama rasturaju drogu i alkohol i prave od škole javnu kuću.