TUČA NA PROTESTU DVERI: Tužilaštvo traži pritvor za napadača na novinarke

Autor: Tanjug

Hronika

18.09.2017

11:05 >> 14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za D.V. (45), koji se tereti za napad na novinarke televizije Pink tokom protesta Dveri u subotu.

RepublikaFoto: youtube.com/Lepota i Zdravlje
Gordana Uzelac teško povređena na protestu Dveri

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu, rekla je portparol tužilaštva Tatajana Sekulić Tanjugu.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor za D.V. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Na ovo rešenje okrivljeni i njegov branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja, dodala je Stanković.

U ovom slučaju vodi se skraćeni krivični postupak sprovođenjem dokaznih radnji, odnosno bez formalnog pokretanja istrage.

D.V. je na protestu pristalica Dveri ispred televizije Pink, kojem je prisustvovalo oko 250 ljudi fizički napao i udario novinarke TV Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović.

Na snimku televizije Pink zabeležen je trenutak kada jedan od učesnika protesta napada i obara Gordanu Uzelac.

Zabeležen je i momenat kada se drugi učesnik protesta u trku zaleće ka novinarki Mari Dragović, ali ga je zaustavilo obezbeđenje televizije.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading