"Pink Panter" osuđen za krađu u Veneciji: Šest godina robije i sedam miliona evra!

Autor:

Hronika

01.10.2019

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Srbije Dragan Mladenović (55), jedan od vođa kriminalne grupe "Pink Panter", osuđen je na šest godina zbog krađe nakita i dijamanta iz kolekcije katarskog šeika Hamada bin Abdulaha el Tanija, iz venecijanske Duždeve palate! Hrvat Vinko Tomić (60) dobio je pet godina i četiri meseca.

RepublikaFoto: youtube.com/Alessandro Fiorani
Foto: Ilustracija

Iako je državni tužilac za Tomića i Mladenovića tražio po tri i po godine zatvora, dok se s preostalom trojicom članova bande sporazumno nagodio na nešto više od dve godine, sudija u Veneciji je vođama izrekao strože kazne, a ostalima odbio sporazume o priznavanju krivice jer su "neadekvatni u odnosu na procenjenu štetu".

Osim zatvorske kazne, Tomić mora da plati 800 evra kazne, Mladenović 1.000 evra, a osiguravajuća kuća "Lojds" postavila je imovinsko-pravni zahtev potražujući od optuženih sedam miliona evra, koliko je isplatila vlasnicima ukradenih dragulja na osnovu polise osiguranja.

Osiguravajuća kuća "Lojds" od osuđenih traži nazad novac koji je isplatila vlasnicima dragulja

Krađa se desila 3. januara prošle godine tokom izložbe nakita i drugih vrednih predmeta indijskih artefakata iz privatne kolekcije katarskog šeika Hamada bin Abdulaha el Tanija u Duždevoj palati u Veneciji. Tomićeva uloga bila je nasilno otvaranje vitrine, dok su ga ostali skrivali od pogleda posetilaca i pazili da neko ne naiđe.

Šesti član kulira u Srbiji

Šesti član bande, srpski državljanin Goran Perović (55), koji se nalazi u Srbiji, još je nedostupan italijanskom pravosuđu, a njegov advokat je istakao da njegov branjenik "ne može da se smatra beguncem jer ne postoje konkretni dokazi da on ima saznanja da mu je u Italiji određen pritvor".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading