Misterija smrti mlade Kineskinje na Tari: Obdukcija rešava dilemu da li je u pitanju samoubistvo ili zločin

Autor: Tanjug

Hronika

25.09.2019

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineska državljanka Zhu Xinyue (22) u julu ove godine nestala je u Srbiji. Policija i nekoliko državljana Kine mesecima su tragali za njom, a onda je telo mlađe ženske osobe pronađeno obešeno o drvo u provalili na Tari. Sumnja se da je u pitanju upravo mlada Kineskinja koja je u Srbiju letos došla turistički, međutim to tek treba da potvrdi obdukcija koja će hitno biti urađena. Do tad ostaje pitanje - da li je mlada Kineskinja digla ruku na sebe ili se u Nacionalnom parku Tara dogodio zločin?

RepublikaFoto: MUP Srbije
Zhu Xinyue 

Xinyue je u Srbiju došla turistički krajem juna ove godine. Danima je obilazila razne krajeve po našoj zemlji, a onda joj se istog meseca naprasno, u Bajinoj Bašti, izgubio svaki trag.

Njeni roditelji alarmirali su kinesku ambasadu u Srbiji i policiju. MUP je poslao saopštenje sa molbom da se policiji javi svako ko je video mladu strankinju i ako ima ikakav trag do nje.

Ubrzo je utvrđeno da je devojka upravo iz Bajine Bašte poslala roditeljima poslednju poruku. Prema nezvaničnim informacijama, u njoj je navela da će sebi oduzeti život.

- U turističku posetu Srbiji došla je sama. Nekako se dovezla do Bajine Bašte kada je poslednji put razgovarala sa roditeljima. Na osnovu tog telefonskog poziva, datiranog na 29. ili 30. jun, na osnovu praćenja baznih stanica je ustanovljeno da je bila ovde. Nikakvog druge informacije o njenom daljem kretanju nema - rekao je ranije izvor "Blica" upućen u istragu.

On je dodao da veliki broj kineskih turista dolazi u ovaj kraj jer ih privlači da vide kućicu na Drini, Mokru Goru i Taru.

- Moguće je i da je prešla negde dalje granicu, da uopšte više nije u Srbiji - rekao je on tada.

 

 

Međutim, policija, njeni roditelji i prijatelji nisu odustajali. Intenzivno su tragali za njom. Nekoliko članova njene porodice došlo je u Srbiju kako bi lično učestvovalo u potrazi... Nadali su se da će ipak utvrditi da je živa i da je dobro... sve dok juče konačno nije lociran njen telefon.

Rendžeri Nacionalnog parka Tara uz pomoć nekoliko državljana Kine uputili su se ka mestu gde je pokazivao signal i pronašli su telo mlađe ženske osobe obešeno o drvo u provaliji ispod puta Mitrovac - Perućac.

Identitet nesrećne žene bi trebalo da bude utvrđen posle identifikacije, a to tada se ona vodi kao NN lice, iako sve upućuje na to da devojka može biti upravo Xinyue.

Hitna obdukcija tela mlade žene biće obavljena sutra kako bi bilo utvrđeno i da li je devojka izvršila samoubistvo ili se u šumi možda odigralo nešto drugo. Do tada, nestanak mlade Kineskinje ostaje misterija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading