Ovo je Srbin koji je uzbunio celu Nemačku: Pobegao iz zatvora, a zbog jednog detalja policajci su panično krenuli za njim

Autor: Blic, Republika

Hronika

25.09.2019

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Daniel Vojnović (31), koji je u martu pobegao iz pritvora u Nemačkoj, uhapšen je u Temerinu nadomak Novog Sada i određeno mu je policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, prenose mediji

Foto: facebook.com/Westfalen aktuell
Daniel Vojnović

Prema nezvaničnim informacijama iz novosadske policije, za Vojnovićem policija traga već duže vreme i on je uhapšen na osnovu poternice koju je izdala srpska policija zbog sumnje da je begunac počinio više krivičnih dela na teritoriji naše zemlje te da se, između ostalog, tereti za krađu kola, izazivanje saobraćajne nesreće i učestvovanje u tuči.

Međutim, kako saznajemo, tek nakon hapšenja utvrđeno je da je za Vojnovićem i Interpol raspisao poternicu zbog bekstva iz pritvora u Nemačkoj.

- Prema našem zakonu, Vojnović će prvo biti procesuiran u Srbiji i to pred nadležnim Javnim tužilaštvom u Novom Sadu, a zatim će, ukoliko postoji sporazum između naše zemlje i Nemačke o ekstradiciji, biti izručen nemačkim organima gonjenja – kažu za medije izvori iz policije.

I pored brojnih krivičnih dela, javnost u Srbiji saznala je za Daniela Vojnovića tek kada je uspeo da realizuje filmsko bekstvo iz pritvora u Nemačkoj.

On je, naime, 20. marta ove godine, u pratnji dvojice stražara, otišao u dozvoljenu, četvrtu posetu roditeljima u kući u Bald Zalcflutenu. Uprkos tome što je bio pod nadzorom čuvara, uspeo je da pobegne u kupatilo i zaključa se, a zatim iskoči kroz prozor na ulicu.

Potom je seo u automobil svojih roditelja i odvezao se u nepoznatom pravcu. Od tog trenutka, cela Nemačka je drhtala zbog straha da bi Vojnović mogao nauditi nekome. Posebno su strahovali jer su se pojavili navodi da je prethodno napravio "listu za odstrel" na kojoj su se našla imena sudija i tužilaca koji su učestvovali u njegovom procesuiranju, što je navodno podelio sa cimerima iz ćelije i zatvorskim terapeutom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading