Ćerka UBIJENOG POGREBNIKA iz Užica otkrila nove detalje: "Pričala sam s tatom kad mu je došao na vrata"

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

19.09.2019

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći kada je ubijen, Savo Gačanin, pogrebnik iz Užica, očekivao je u svom preduzeću, u okviru koga mu se nalazi i stan, Vladimira Božovića (optuženog da ga je usmrtio) i Milovana Čekićevića (koga Tužilaštvo tereti da nije prijavio zločin). Ovo je u utorak, u nastavku suđenja pred Višim sudom u Užicu ispričala Gačaninova ćerka Tatjana Begović.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako joj je preneo otac, rekla je, njih dvojica je trebalo da mu donesu novac koji mu duguju – Božović 2.500 evra za automobil koji mu je Gačanin prodao, a Čekićević 1.000 evra koje je od ukrao od Gačanina kod koga je radio u pogrebnom preduzeću.

Tatjana je pričala da je neposredno pred ubistvo, bila na telefonskoj vezi sa ocem kada mu je Božović došao na vrata.

Likvidiran sa dva hica u glavu

Savo Gačanin ubijen je 14. januara 2018. sa dva metka ispaljena u glavu, a njegovo beživotno telo pronađeno je sutradan. Zbog sumnje da je ubio Gačanina 18. novembra uhapšen je Vladimir Božović (32), dok je Milovan Čekićević (33) lišen slobode jer nije prijavio pripremu ubistva, a kasnije i sam zločin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Na početku suđenja Božović je porekao navode optužnice i kazao da je pištolj kojim je Gačanin ubijen, a koji inače nije pronađen, prodao svom drugu Čekićeviću. Rekao je i da mu je Čekićević na dan ubistva saopštio da je „napravio veliko sr...e, ali da nije objasnio šta konretno. Čekićević je priznao sve što mu se stavlja na teret, ali i negirao da je kupio pištolj od Božovića.

- Oca sam posetila u subotu 13. januara, dan pred ubistvo. Rekao je da su mu se za sutra, u nedelju, najavili Božović i Čekićević da mu vrate novac koji mu duguju - rekla je Gačaninova ćerka.

Nedugo pre nego što je njen otac ubijen, pričala je, čuli se sa njim telefonom.

- Pričao mi je da sedi sa komšijom, a onda mi saopštio da mora da prekine vezu jer mu neko zvoni na vrata. Posle nekog vremena me je pozvao i rekao da mu je dolazio Mali Vlade, kako je zvao Vladimira Božovića koji mu je dugovao novac za automobil. Ispričao je da ga je Božović obavestio da je njegovoj ženi umrla baba i da će kasnije doći da kupi opremu za sahranu - svedočila je Tatjana Begović.

Svedočio je i Vladimir Lazić koji je te večeri bio sa Gačaninom u njegovom stanu. Potvrdio je sve što je rekla ćerka ubijenog.

Gačaninova ćerka pričala je o Milovanu Čekićeviću i susretima sa njim.

RepublikaFoto: pixabay.com
Lazić je potvrdio reči ćerke ubijenog pogrebnika

- Slučajno sam ga srela kada mu je ukinut pritvor. Rekao je da će mi sve ispričati o zločinu. Par dana kasnije našli smo se u jednom lokalu. Ispričao mi je da mu je Božović priznao da je ubio Sava i da je on sve vreme znao za ubistvo. Po njegovoj priči Božović mu je govorio da je prilikom zločina na rukama nosio ženine rukavice, da mu je advokat ili neko drugi savetovao da spali garderobu, iseče pištolj i da, ako bude uhapšen, ništa ne govori - rekla je Tatjana Begović.

"Radio u firmi mog oca 40 dana posle zločina"

Ona je pred sudom kazala da je Čekićević u Gačaninovoj firmi radio kao vozač još 40 dana posle njegove smrti.

- Dok smo se u žalosti onesvešćivali on nam je donosio vode. Na dan sahrane prevezao je Savovo telo na groblje. I tada je veoma često pričao telefonom - svedočila je ćerka pokojnog pogrebnika.

Božović je, kako je rekao, na dan Gačaninovog ubistva, kada mu je Čekićević preneo da je „napravio veliko sr...e“ otišao u Kragujevac kod polubrata Davora Đurića. I on se pojavio kao svedok.

- Došao je taksijem u Kragujevac. Mislio sam da se opet posvađao sa suprugom. Međutim, rekao mi je da je prodao pištolj i da se desilo veliko sr...e. Nisam hteo da ga pitam šta se desilo, nego sam, iznerviran, prosuo bokal sa sokom koji se nalazio na stolu. Sok se polio po njegovom odelu. Nisam hteo više da razgovaram sa njim, izvređao sam ga i isterao iz kuće. Kako nije imao novca za prevoz ja sam ga odvezao u Užice. Pre nego što smo krenuli obukao je drugo odelo koje je poneo sa sobom. Tu odeću koju je polio sokom je oprala moja supruga i mi smo mu je kasnije vratili - govorio je polubrat otpuženog za ubistvo Sava Gačanina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading