Zoran Marjanović protivi se snimanju serije: Dokle će da zarađuju na mrtvoj Jeci

Autor:

Hronika

19.09.2019

05:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je poznati srpski reditelj Predrag Gaga Antonijević najavio snimanje nove televizijske serije "Pevačica", koja će biti inspirisana slučajem ubistva Jelene Marjanovića (33) 2016. u Borči, oglasio se i suprug nastradale zvezde "Granda", koji se oštro protivi ovom potezu! Zoran Marjanović (41), ujedno i osumnjičeni za ubistvo supruge, kaže za Srpski telegraf da su ovo pokušaji da se zaradi na zločinu koji već tri i po godine muči njegovu porodicu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Zoran Marjanović

Naučna fantastika

- Da li postoji neko istaknut u svojoj branši ili neko ko tek želi da se istakne, a da se ne dotakne ideje o zaradi ili zloupotrebi ovog zločina, u kom je svirepo ubijena jedna divna supruga i majka, a da potom ja, kao njen suprug, budem psiho-fizički zlostavljan i nevin progonjen tri i po godine? I to od tih koji je trebalo da rasvetle zločin i pronađu pravog ubicu - kaže Marjanović, aludirajući na suđenje koje je počelo prošle nedelje u Višem sudu u Beogradu.

Poznati reditelj najavio je da će serija, koja počinje sa snimanjem marta 2020, biti spoj naučne fantastike i činjenica koje prethodne tri i po godine prate slučaj ubistva pevačice. Antonijević je naveo i da će u centru pažnje ovog TV formata biti crni i beli magovi, a koji su u više navrata dovođeni u vezu sa zločinom u Borči. Ipak, suprug ubijene pevačice navodi da su protekle godine bile teške za njegovu porodicu, te da ne podržava ideju da se od tragedije pravi serija.

Brani se sa slobode

Optužnica protiv Marjanovića podignuta je februara 2018. godine i ona je dva puta vraćana na dopunu istrage, sve dok je 1. jula Apelacioni sud nje pravosnažno potvrdio. Marjanović se brani sa slobode s obzirom na to da mu je jula prošle godine ukinut pritvor u kojem je bio 10 meseci.

- Pitam se samo dokle više sa ovakvim stvarima? Zašto ne naprave film o tridesetogodišnjem stradanju srpskog naroda? O tome kako svaki drugi čovek ima kancerogeno oboljenje i kako frižideri ljudima služe samo za lekove, a ne hranu? Neka skupi hrabrost i o tome pravi film, a neka ostave više moju pokojnicu da u miru počiva. Kategorički se protivim popularizaciji magova i tih negativnih sila, koje se sve više na ovim prostorima popularizuju putem raznih emisija i filmovima. Treba zaštititi pravoslavlje, koje je na sve većem udaru - kaže Marjanović.

Suđenje

Inače, prošle nedelje u Višem sudu u Beogradu održano je pripremno ročište pred početak suđenja Zoranu Marjanović, optuženom da je ubio suprugu Jelenu 2. aprila 2016. u Borči. Marjanović je izjasnio da nije kriv za zločin koji mu se stavlja na teret, a glavni pretres u ovom slučaju zakazan je za 5. oktobar.

ČINJENICE

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU

2. APRIL 2016. prijavljen nestanak Jelene Marjanović

3. APRIL 2016. njeno telo nađeno u kanalu u Borči

15. SEPTEMBAR 2017. uhapšen suprug pevačice Zoran Marjanović

9. FEBRUAR 2018. podignuta optužnica protiv Marjanovića

20. MART 2018. optužnica vraćena na dopunu

27. JUN 2018. ponovo podignuta dopunjena optužnica

12. JUL 2018. Zoran pušten da se brani sa slobode

9. AVGUST 2018. potvrđena dopunjena optužnica

8. OKTOBAR 2018. Apelacioni sud ponovo vratio optužnicu na dopunu

3. JUN 2019. Potvrđena optužnica protiv Zorana

1. JUL 2019. Pravosnažno potvrđena optužnica

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mili

19.09.2019 14:32

Zoki i trebalo bi da progovore oni koje ti nazivas magovima, a znaju nesto o zlocinu. i ovaj zlocin nikada nesme da zastari. Kad se promene neki ljudi koji ovo zataskavaju, tad ce se saznati istina