DRAMA U VRTIĆU U RAČI! Vaspitačica devojčici (2) greškom dala da popije "asepsol", dete odmah počelo da povraća!

Autor: kurir.rs

Hronika

18.09.2019

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvogodišnja devojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću u tom mestu pošto je popila sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji je bio u flašici sa etiketom vode.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jezivi slučaj dogodio se u vrtiću "Naša radost", a vaspitačica je greškom detetu, umesto vode, dala da popije asepsol, rastvor za dezinfekciju i pranje podova.

Do incindenta posle čega je dete završilo u KC "Kragujevac" došlo je greškom, a u obdaništu kažu da su o svemu obavešteni nadležni organi. Sreća u nesreći je, što je devojčica progutala samo gutalj asepsola, koji može da nagrize sluzokožu jednjaka i želudca.

- Kako mi je ćerka ispričala, na tom stolu, u učionici ili nekoj drugoj prostoriji, bila je flašica na kojoj je pisalo voda. Vaspitačica je, ne znajući šta je u flašici, detetu koje je zatražilo, dala vodu, a moja unuka je istog trenutka počela da povraća - priča Tomislav Veljković, deda devojčice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Inače, samo nekoliko sati pošto je njegova kćerka Jelena Radovanović ćerku odvela u vrtić, pozvala je vaspitačica da dođe po dete, jer mu nije dobro.

Lekari u Domu zdravlja u Rači nisu mogli da ustanove zašto dete ima tegobe, pa je porodica krenula u Klinički centar u Kragujevcu.

- Na pola puta pozvala ih je vaspitačica i rekla da je devojčica umesto vode, popilo asepsol - kaže deda Tomislav.

Nakon toga devojčica je sa majkom smeštena na odeljenje intenzivne nege Klinike za pedijatriju u Kragujevcu, prema najnovijim informacijama nije životno ugrožena, ali je pod stalnim nadzorom lekara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading