Mladić iz Mihajlovca osuđen na godinu dana robije: Upao čoveku na imanje, prosuo benzin i sve spalio

Autor: novosti.rs

Hronika

17.09.2019

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Ivković (24) iz Mihajlovca kod Smedereva, osuđen je pred Osnovnim sudom u Velikom Gradištu na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, zbog podmetanja požara u domaćinstvu Dragiše Stojkovića (60) iz Sirakova.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Ova pravosnažna presuda doneta je na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, na osnovu sporazuma o priznanju krivice osumnjičenog. On se teretio da je, u noći između 1. i 2. septembra, u pomoćnom objektu oštećenog podmetnuo požar tako što je prolio benzin koji je doneo sa sobom i potom ga zapalio.

U požaru su izgorele tri tone kukuruza, 2,5 tone ječma, traktor, tri motorne testere i alat. Ukupna materijalna šteta procenjena je na oko dva miliona dinara.

Osumnjičeni je uhapšen 5. septembra i, prilikom saslušanja, priznao je delo za koje se tereti – izazivanje opšte opasnosti, za koje je zakonom propisana kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Oštećeni Stojković upućen je na građansku parnicu za naplatu pretrpljene štete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading