Marjanovićev put od ubice do saučesnika: Zoran pomagao ubici?

Autor:

Hronika

14.09.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica protiv Zorana Marjanovića, koja je stupila na pravnu snagu iz trećeg puta, možda će biti prekvalifikovana. Do otvaranja glavnog pretresa i sedanja Zorana Marjanovića na optuženičku klupu ostalo je više od mesec i po dana, ali kalkuliše se da on neće biti optužen kao direktni izvršilac, već kao saučesnik.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Zoran Marjanović sa advokatom

- Ovo ne bi bio prvi put u sudskoj praksi da se na optuženičkoj klupi nađe neko kome se na teret stavlja saizvršilaštvo u ubistvu, a da ne bude optužena osoba kojoj se stavlja na teret da je direktan izvršilac zločina i u tom smislu to ne bi bio presedan tužilaštva. To bi moglo, eventualno, da se dogodi u toku samog sudskog procesa, ukoliko postupajući tužilac proceni da su mu jači dokazi za saizvršilaštvo nego za teško ubistvo - kaže izvor Srpskog telegrafa.

NEMA DOKAZA

I dok se nagađa o potezima koje može preduzeti Više tužilaštvo u slučaju ubistva Jelene Marjanović, stav advokata odbrane je vrlo jasan i nedvosmislen.

- Nemamo nikakva saznanja o tome. Mogu da kažem da bi takav eventualni potez tužilaštva bio neozbiljan. Sa strane odbrane, to ne bi promenilo ništa u slučaju mog branjenika jer, kao što nema nikakvih dokaza da je Zoran Marjanović kriv za delo koje mu se stavlja na teret, tako nema nikakvih dokaza ni da je na bilo koji način učestvovao ili podstrekavao bilo koga na ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović - rekao je advokat Nikola Dumnić, član tima odbrane.

RepublikaFoto: Public/Promo
Jelena Marjanović

NASTAVAK 5. NOVEMBRA

Zoranu Marjanoviću se na teret stavlja da je 2. aprila 2016. godine, oko 17 časova, usmrtio suprugu Jelenu i njeno telo sakrio u obližnji kanal. Te iste večeri on je policiji prijavio njen nestanak, a telo nesrećne žene pronađeno je dan kasnije.

- U prostorno-vremenskom veštačenju mobilnih telefona porodice Marjanović, pa i Zorana Marjanovića, veštak je naveo da su svi telefoni u jednom trenutku bili neaktivni, ali nije precizirao da li su bili isključeni i šta se tačno dešavalo. Tu bi eventualno moglo da bude prostora da se delo za koje je optužen Zoran Marjanović prekvalifikuje - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Novo ročište je zakazano za 5. novembar, a odbrana traži da im se dostave svi dokazi. Kako navode, tok glavnog pretresa će biti tonski sniman tako da neće biti prostora za interpretacije iskaza učesnika u procesu.

Spremni za manevre tužilaštva?

Da se odbrana Zorana Marjanovića sprema i za eventualne izmene optužnice, govori i da su najavili šta će tražiti da bude jedan od dokaza izvedenih na sudu.

- Mi ćemo tražiti da se otisak obuće, pronađen na obali kanala gde je bilo telo Jelene Marjanović, uporedi sa svom obućom koju je policija uzela iz kuće porodice Marjanović - izjavio je posle pripremnog ročišta advokat Nikola Dumnić.

Zoran: Nisam kriv

Na pripremnom ročištu u Višem sudu u Beogradu Zoran Marjanović se izjasnio da nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret. Za kirivčno delo teškog ubistva, koje mu se stavlja na teret, zaprećena je kazna i do 40 godina zatvora.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading