Pokušao da zavara trag! Iz straha od krvne osvete preselio se u Novi Sad, ali ga je ubica pronašao: Potpune informacije iz istrage ubistva Bulatovića

Autor:

Hronika

10.09.2019

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorac Željko Bulatović (55) ubijen je u ponedeljak uveče ispred zgrade u kojoj je živeo u Ulici braće Dronjak u Novom Sadu. Željko Bulatović je otac Aleksandra Bulatovića, koji je pre nekoliko godina sa Sašom Vidovićem ubio Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Motiv likvidacije očigledno je osveta za ovo ubistvo.

Željko Bulatović doselio se u Novi Sad pre šest meseci, najverovatnije da bi zametnuo trag, ali to mu nije pomoglo jer ga je ubica sačekao u zasedi i likvidirao jednim hicem iz pištolja.

 

- Nijedan motiv nije isključen, ali istraga je koncentrisana na ubistvo iz osvete jer je sin žrtve Aleksandar Bulatović osuđen zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu 2016. godine. Bulatović se doselio u vojvođansku prestonicu pre šest meseci, a retko ko se u tim godinama odlučuje na tako radikalan korak bez dobrog razloga. Čini se kao da je bežao od nečega - kaže izvor Srpskog telegrafa iz policije.

Iako je policija odmah blokirala veći deo Novog Sada, potraga za ubicom u noći između ponedeljka i utorka nije dala rezultata.

Nikolić: Osveta moguć motiv

RepublikaFoto: Public

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da ubistvo u Novom Sadu nema elemente klasične krvne osvete, kakve su se dešavale u Crnoj Gori i Albaniji, ali da je moguće da jeste u pitanju osveta.

- Kod krvne osvete je karakteristično da se ubica predaje policiji i na taj način pokazuje da je odbranio čast porodice. Ipak, moguće je da je u pitanju osveta za ubistvo u koje je umešan sin žrtve, da je ta rana još sveža i da je neko likvidacijom Željka Bulatovića hteo da tu ranu zaleči - kaže Nikolić.

Policija je odmah blokirala veći deo Novog Sada, ali ubica nije pronađen

Sin pokojnog Željka Aleksandar Bulatović, zajedno sa kompanjonom Sašom Vidovićem, bavio se preprodajom automobila. Tako je i došao u sukob sa Miroslavom Lazarevićem iz Istočnog Sarajeva, koga je policija Republike Srpske označila kao člana auto-mafije. U pitanju je bila kriminalna grupa koja je bila specijalizovana za krađu vozila koja su ponekad vraćali za otkup. Aleksandar Bulatović i Saša Vidović sačekali su u zasedi Lazarevića i ispalili u njega čak 23 metka iz kalašnjikova.

 

 

Rat klanova i porodica

RepublikaFoto: Dejan Briza

Jedan od najkrvavijih sukoba u balkanskom podzemlju, sukob kotorskih klanova, "kavačkog" i "škaljarskog", prerastao je u rat porodica. Ubijen je Veselin Vesko Vuković, otac Igora i Jovice Vukotića, vođa "škaljarskog klana". Iako nije bio direktno vezan za kriminalne radnje, Vesko Vukotić se našao na meti suparničke grupe iz čiste osvete, najverovatnije za ubistvo Vladimira Roganovića, istaknutog člana suparničkog "kavačkog klana".

- Lazarević je osuđivan zbog krađe automobila, kao i njegov rođeni brat Savo, koji je izvršio samoubistvo 2009. godine. Njegov otac Stjepan Braco Lazarević uhapšen je prošle godine zajedno sa još dve osobe zbog trgovine narkoticima i tom prilikom je zaplenjeno 16 kilograma marihuane i skanka. U pitanju su osobe koje se već generacijama bave kriminalnim radnjama i tu su već pomešani biznis i lični motivi jer smrt bliskog rođaka ne sme ostati neosvećena i nekažnjena - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Ovo nije jedini rat među porodicama koji besni na prostorima bivše Jugoslavije. Najpoznatiji je obračun između porodica Bojović i Šaranović, koji je odneo desetak žrtava. Ubijena su oba brata Šaranović, Slobodan i Brano sa jedne, kao i Nikola Bojović, brat vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića, sa druge strane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading