Poginula u JEZIVOJ TRCI ULICAMA Kraljeva, a za to možda NIKO NEĆE ODGOVARATI?!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

09.09.2019

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na tužilaštvu u Kraljevu je odluka da li će Nikola G. (20) iz Ratine i Marko D. (23), koji su 29. avgusta u ludačkoj trci ulicama toga grada izazvali udes u kom je poginula Kristina M. (16), biti procesuirani zbog sudara i devojčine smrti.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Prema saznanjima "Blica", policija će izveštaj o saobraćajnoj nesreći, sudaru "opel astre" i "pežoa", kojima su upravljali Nikola G, odnosno Marko D, dostaviti nadležnom tužilaštvu.

- Od tužilaštva zavisi da li će goniti počinioce i da li su vozači, prvenstveno onaj u čijem je vozilu bila devojka, odgovorni i u kojoj meri za saobraćajnu nesreću i njenu smrt. Možda će tužilaštvo, da bi bilo sigurno u svoju odluku, naložiti neke dodatne radnje - kaže sagovornik "Blica" blizak istrazi.

Ono što je zasad poznato jeste da je Nikola Đ. upravljao "opel astrom" u kome je, pored Kristine M, bilo još četiri devojke, čime je već prekršio pravilo jer se u kolima vozilo više putnika nego što je dozvoljeno. Pored toga, i on, kao i vozač drugog automobila vozili su brzinom većom od dozvoljene, a koliko brže, zasad još nije utvrđeno.

Iako su pojedini mediji preneli ranije navode očevidaca da je na "pežou" skala koja pokazuje brzinu stajala na 140 km/h, dok je na "opel astri" ostala na 150 km/h, veštačenje će pokazati tačne brzine oba vozila u momentu sudara.

RepublikaFoto: youtube/1 12
Foto: Ilustracija

- Zasad nema saznanja da te večeri bila dogovorena ulična trka i da je devojka u njoj zadobila smrtonosne povrede. Verovatnije da su njih dvojica jedan drugom hteli da dokažu ko je bolji za volanom bez ikakvog prethodnog dogovora. To je, najblaže rečeno, nasilnička vožnja, ali u ovom slučaju je i teško krivično delo jer ima i mrtvih i povređenih - navodi naš izvor.

Vozač "opela" u kojem je bila Kristina M. u momentu nesreće imao je 0,2 promila alkohola u krvi, što je na granici dozvoljenog, dok je mladić koji je upravljao "pežoom" i koji je u sudaru i sam teško povređen bio potpuno trezan.

- Sve ta dodatna veštačenja i njihovi rezultati umnogome mogu da otežaju položaj vozača, posebno onog u čijem automobilu je bila stradala devojka. Ukoliko bude i osumnjičen, a kasnije i optužen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, može biti osuđen na kaznu zatvora od jedne do osam godina zatvora - navodi naš sagovornik, i dodaje da sudska praksa u Srbiji pokazuje da su "kazne otprilike godinu do godinu i po zatvora po žrtvi".

Kobne večeri, kako su mediji već pisali, Nikola Đ. je upravljao "opel astrom", a društvu su mu pravile Kristina M. (16), Aleksandra Č. (15), Katarina R. (16), Anastasija O. (17) i Ena C. (18).

Drugim automobilom, "pežoom", upravljao je Marko D. U Dositejevoj ulici, u smeru od Kraljeva ka Kragujevcu, automobili su se kretali uporedo, i to velikom brzinom, sudarili su se i prevrnuli, a pritom su oborili nekoliko bandera na razdelnom ostrvu.

U tom karambolu Kristina M. i još jedna njena drugarica su ispale iz vozila. Jedna od njih je, od siline udara, odbačena deset metara i završila je u žbunju. Kristina M. i još jedna devojka su prebačene u KC Kragujevac. Uprkos naporima lekara, Kristina je preminula posle pet dana.

Izbegao povrede

"Blic" je pisao da su roditelji stradale Kristine M. Tanja i Goran, bili humani i u najtežem trenutku u životu smogli snage da doniraju organe - oba bubrega i jetru, i tako spasu tri osobe.

Ostali povređeni nisu bili životno ugroženi, a sam vozač je prošao - bez ijedne povrede.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading