Kriminolog o svirepom ubistvu u Nišu: Ikonopisac ima psihički poremećaj, jedna pogrešna reč je dovoljna za napad

Autor: Kurir, Republika

Hronika

08.09.2019

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladan Grahovac (26), koji je osumnjičen da je ubio staricu i svoju bivšu komšinicu Jelicu Tatarovski (82) u Nišu, na saslušanju pred Višim tužilaštvom branio se ćutanjem, nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor.

RepublikaFoto: faceboook.com/Vladan Grahovac
Vladan Grahovac muički ubio Nišlijku

Podsetimo, ikonopisac je uhapšen zbog sumnje da je nekoliko dana ranije u stanu u Nišu ubio svoju bivšu komšinicu iz zgrade, gde je stanovao s bratom, a kojoj je ranije povremeno pomagao. On je nesrećnoj penzionerki smrskao glavu čekićem, a potom je ubo nožem 10 puta.

- Kod osoba koje imaju neki psihički poremećaj uobičajeno je da kod ubistva masakriraju žrtve, jer ih udaraju i ubadaju dok ne izmognu. Bilo je slučajeva da preko 20 puta ubodu žrtvu jer tako manifestuju bes koji imaju, čak i kad ubijaju iz koristoljublja - kaže kriminolog Dobrivoje Radovanović i dodaje:

- Kod takvih ljudi samo jedna pogrešna reč nanosi duboku uvredu i izaziva napad, a ne može se isključiti mogućnost postojanja seksualnog nagona prema žrtvi, koja, ukoliko odbije napadača, povređuje ga još više. Dešava se da su ubice godinama dobre prema žrtvi, ali reaguju u trenutku i onda kasape dragu osobu - naveo je naš sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading