KRUŠEVAČKI KRIMI-BOS ĆE DUGO DA ROBIJA: Osuđen na 20 godina zbog ubistva Dekija Bosanca!

Autor: blic.rs/kurir.rs

Hronika

06.09.2019

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mića Urošević (40), zvani Mića Četnik iz Aleksinca u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici osuđen je nepravosnažno na 20 godina zatvora zbog ubistva Kruševljanina Dejana Steljića 27. decembra 2017. godine.

RepublikaFoto: pixabay.com

Optuženom je presuda izrečena u prepunoj sudnici u koju je ušao na štakama pomoću kojih hoda jer ga je u pritvoru prošle godine napao i teško povredio Podgoričanin Mario Milošević.

Jedinstvena zatvorska kazna izrečena mu je za tri krivična dela - ubistvo, nedozvoljeno posedovanje oružja i overavanje lažnog sadržaja, jer je u momentu hapšenja imao lažna dokumenta na ime Darko Perović.

Kao otežavajuću okolnost sud je u obzir uzeo to što je Uroševića već pravosnažno osudio sud u Nišu na 20 godina zatvora zbog ubistva Dejana Steljića, zvanog Deki Bosanac, jednog od vođa kruševačog podzemlja.

SUKOBIO SE U ZATVORU SA ČLANOM KAVAČKOG KLANA

Urošević je posle hapšenja u Kosovskoj Mitrovici bio u pritvoru u tom gradu, ali je zbog kršenja zatvorske discipline prebačen u Prištinu. Tu se krajem prošle godine sukobio sa Podgoričaninom Mariom Miloševićem, bivšim karatistom i članom kavačkog klana.

Ispričao je pred sudom da su njih dvojica pre ubistva pili zajedno u kafani, te da je Steljić počeo da ga udara. Pobegao je kući, ali je Steljić krenuo za njim, uspeo je da uzme revolver koji je imao sakriven u kući.

Prema njegovim rečima, rvali su se, a revolver je opalio. Urošević je pobegao misleći da je njegov rival od pucnja samo ranjen.

Sakrio se dok je Steljić, koga je metak pogodio, uspeo da uđe u kola, ali je teško povređen pao na sirenu automobila, pa je buka probudila stanare naselja Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici. Dok su stanari istrčali na ulicu da vide šta se dešava i ko trubi, Steljić je izdahnuo.

Urošević se na Kosovu i Metohiji skrivao skoro četiri godine, nakon što je 21. januara 2014. u obračunu kriminalnih grupa u Aleksincu likvidirao Aleksandra Jocića (29) i ranio Sašu Dudića (38). Viši sud u Nišu izrekao mu je kaznu od 20 godina koju je potvrdio Apelacioni sud.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading