(FOTO) Moraće pešaka! Albanac potcenio srpske carinike: Došao do Merdara sa poršeom od 12 miliona, ali je zbog jedne stvari ostao bez njega

Autor:

Hronika

05.09.2019

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su u utorak, na administrativnom punktu Merdare, zaustavili i zadržali skupoceni Porše "911 Carrera 4 GTS" koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

RepublikaFoto: Uprava carina
Porše na Merdaru

Pravo iznenađenje carinicima je priredio vozač Poršea nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, kada se u popodnevnim časovima pojavio na administrativnom punktu iz pravca AP KiM.

Naime, 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Nemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije-saobraćajne dozvole, utvrđeno je da Porše ''911 Carrera 4 GTS'' nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

S obzirom na to, ovaj luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading