DETALJI STRAVIČNE POGIBIJE PLANINARA: Zbog magle se survali u ambis dubok 200 metara!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

04.09.2019

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica planinara iz Srbije D.D. i M.M. poginuli su tokom uspona na planinu Lebršnik, nakon što su propali kroz ambis dubine 200 metara.

RepublikaFoto: Photo by Tyler Nix on Unsplash
Foto: Ilustracija

Ni jedan od dvojice planinara starije životne dobi nije imao standardnu planinarsku opremu, već su bili opremljeni ruksakom i gojzericama pa su se juče ujutro uputili na planinu.

Gorska služba spasavanja Foča o nesreći je obaveštena juče oko 13.30. Načelnik GSS Foča Nenad Ikonić za Srpskainfo je izjavio da je nakon dojave na teren odmah upućen tim od osam spasilaca.– Na visini od 1.700 metara visine pronađena su tela dvojice planinara. Uzrok tragedije su najverovatnije bili gusta magla i mrak, pa su obojica planinara promašili stazu za nekih 10-tak metara i propali u ambis – objasnio je Ikonić.

 

Dodao je da je kompletnu istragu preuzela policija Crne Gore obzirom da su na njihovoj strani pronađena beživotna tela.

Iz MUP RS su rekli da je juče prepodne prijavljeno da se dva gosta hotela "Mladost" nisu vratila na prijavljeno noćenje, te da su se prethodno uputili u pravcu Čemerna svojim vozilom.

Njihovo vozilo pronađeno je u mestu Papin Do, na području opštine Gacko, a pretragom terena u rejonu planine Lebršnik, na teritoriji Crne Gore, pronađena su tela navedenih osoba, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading