(FOTO) Strašna tragedija: Dva planinara iz Srbije stradala na Lebršniku!

Autor: blic.rs

Hronika

04.09.2019

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe iz Srbije poginule su tokom uspona na planinu Lebršnik. Njihov nestanak prijavljen je juče, a nakon višečasovne potrage, tela nastradalih planinara pronašli su pripadnici Gorske službe spasavanja Foča.

RepublikaFoto: Photo by Tyler Nix on Unsplash
Foto: Ilustracija

- Na poziv 121 RUCZ i MUP-a RS dobili smo informaciju o nestanku dve osobe iz Srbije. Bili su smešteni u hotelu ''Mladost'' NP ''Sutjeska'', a planirali su uspon na Lebršnik. U 17 časova pronašli smo tela nastradalih planinara na 1.700 metara nadmorske visine, koja su su otisnula oko 200 metara niz stene - saopšteno je iz GSS-a Foča.

 

Istragu su preuzeli u Crnoj Gori pošto se nesreća dogodila na delu planine koji se nalazi na teritoriji ove države.

 

Iz MUP RS su rekli da je juče prepodne prijavljeno da se dva gosta hotela "Mladost" nisu vratila na prijavljeno noćenje, te da su se prethodno uputili u pravcu Čemerna svojim vozilom.

 

NJihovo vozilo pronađeno je u mestu Papin Do, na području opštine Gacko, a pretragom terena u rejonu planine Lebršnik, na teritoriji Crne Gore, pronađena su tela navedenih osoba, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading