Legija o hapšenju bivšeg predsednika: Popio sam metak kad su hapsili Slobu, još čuvam izbušenu jaknu!

Autor: Republika

Hronika

03.09.2019

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legija je jednom prilikom, posle nekoliko godina provedenih u Zabeli, govorio o Miloševićevom hapšenju i ulozi njegove jedinice u svemu tome.

Milorad Ulemek Legija

On je tada tvrdio da je u javnost namerno puštena informacija prema kojoj su Miloševića hapsili pripadnici "zemunskog klana", jer je to bio jedini način da se naplati milionska ucena koju su Amerikanci svojevremeno raspisali za Miloševićem.

Naime, da su bivšeg predsednika u noći između 21. marta i 1. aprila 2001. zvanično uhapsili nadležni državni organi ne bi bilo osnova za isplatu miliona.

- Da su ga uhapsili državni organi, onda ne bi mogli pare da se uzmu. Zato je puštena ta priča o "zemuncima" - objasnio je bivši komandant JSO.

U noći hapšenja predsednika umalo poginuo

- Te večeri sam umalo poginuo. Metak ispaljen iz vile "Mir" me je okrznuo po vratu i samo luda sreća me je sačuvala te noći. I dan-danas čuvam tu jaknu sa kapuljačom kroz koju je metak prošao... - rekao je Legija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading