Rebić o zapleni 800 kila kokaina: Akcija na Atlantiku 90 odsto zasluga srpske policije!

Autor: Tanjug

Hronika

03.09.2019

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija u kojoj je u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna grupa, koju su činila četiri srpska državljanina i dva strana, 90 odsto je zasluga sprskog tužilaštva i policije, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Vladimir Rebić

- Uprkos tome što se akcija dogodila van teritorije Srbije, ovo hapšenje je 90 odsto zasluga srpskog Tužilaštva i policije, s obzirom je sveobuhvatnu operativnu obradu vodila srpska policija - rekao je Rebić za TV Pink.

Prema njegovim rečima, srpska policija je više meseci pratila te ljude, koji su više puta putovali za Latinsku Ameriku da bi nabavili kokain i jedrilicu koja je kasnije u Meksiku prerađena za tovar tog narkotika.

- Kada smo imali sve podatke, mi smo sa tim podacima obavestili špansku policiju koja je brzo reagovala, presrela ih na otvorenom moru i pronađeno je 800 kilograma kokaina u vrednosti od 50 miliona evra - naveo je Rebić.

Kaže da su u toj akciji uhapšena tri srpska i dva strana državljana, dok se za jednim srpskim državljaninom traga.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Zaplenjeni kokain

Ovo je još jedan primer, naveo je Rebić, zašto je srpska policija poželjan parnter u međunarodnim akcijama protiv organizovanog kriminala, dodajući da srpsku policiju i Interpol svrstava među prvim partnerima.

Ističe da se srpska policija dala svoj doprinos i u sličnim akcijama u maju u julu ove godine, kada je u Hong Kongu i Švajcarskoj, u dve odvojeno akcije, zaplenjeno blizu tonu kokaina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading