Dolijao posle 5 dana potrage! Srbin uhapšen na Bajakovu, ostavio kombi pun migranata da se udave u reci, jedna žena preminula

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

31.08.2019

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska policija je na Bajakovu uhapsila 45-godišnjeg državljanina Srbije, osumnjičenog da je prošle nedelje vozio kombi s 11 migranata koje je ostavio da potonu u reci Kupi, kada je jedna žena poginula.

RepublikaFoto: e-stock/D.MILOVANOV
Foto: Ilustracija

Osumnjičeni je, posle pet dana skrivanja, uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo dok je autobusom hteo da pređe u Srbiju, potvrdio je hrvatski MUP, a prenosi Index. Trojica njegovih pomagača su ranije otkrivena i pritvorena.

Za glavnim osumnjičenim se tragalo od nedelje kada je s kombijem punim migranata, bežeći od policije, sleteo u Kupu u Slatini Pokupskoj. Kako se navodi, on je uspeo da iskoči i pobegne prema minski sumnjivom području ostavljajući kombi da tone.

Migrante su iz reke spasili policajci koji su ranije pokušali da zaustave krijumčarski kombi. Izvukli su 11 osoba, ali je jedna žena kasnije tokom pružanja lekarske pomoći preminula. Svi spaseni migranti zatražili su azil u Hrvatskoj i nalaze se u prihvatilištu u Zagrebu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading