Majku-monstruma šalju na posmatranje

Autor: T.M.

Hronika

29.08.2019

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirjana Gavrilović (33), koja je u ponedeljak uveče uhapšena zbog sumnje da je tek rođeno dete bacila u kontejner u Žarkovu u Beogradu, saslušana je juče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je priznala krivično delo. Osumnjičena se tereti za pokušaj ubistva deteta, a ona je na saslušanju do detalja ispričala šta se kobnog jutra dogodilo u porodičnom stanu u Žarkovu.

Foto: Facebook/Mirjana Gavrilovic
Mirjana Gavrilović

- Tačno je da sam se tog jutra porodila i da sam bebu bacila u kontejner - navodno je ispričala Gavrilovićeva na saslušanju u tužilaštvu.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo pritvor do 30 dana za osumnjičenu porodilju.

- Gavrilovićeva je u tužilaštvu do detalja ispričala svoje razloge za takav postupak i ona će u nastavku istrage biti podvrgnuta veštačenjima kako bi se ustanovilo da li je i koliko bila svesna svojih postupka. Nakon istrage biće poznati svi detalji ovog slučaja - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro

Stefanović: Borimo se za svaki život

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović oglasio se povodom ovog slučaja pohvalivši dobar rad policije, koja je uspela da utvrdi identitet majke koja je ostavila bebu.

- Ovakva stvar u Srbiji ne može da se toleriše. Ne sme da se dešava. Nema dovoljno ljudi koji žive u našoj zemlji, natalitet nije sjajan, i ne samo naš, već u celoj Evropi, ali moramo da se borimo za svaki život - rekao je Stefanović.

Podsetimo, za ceo slučaj saznalo se nakon što je Slobodan Cvetković, inače komšija osumnjičene, koji je tog jutra šetao psa, u kontejneru pronašao kesu u kojoj je bila beba. Osumnjičena je uhapšena istog dana, a nakon lekarskog pregleda ustanovljeno je da se Gavrilovićeva tog jutra porodila u svom stanu bez nadzora lekara. Beba je nakon pronalaska smeštena u Dečju kliniku u Tiršovoj i u dobrom je zdravstvenom stanju. Prema dosadašnjem toku istrage, osumnjičena je živela u dobrim porodičnim odnosima sa ocem i sedmogodišnjim sinom u stanu u Žarkovu. Ništa ne ukazuje da su odnosi među ukućanima bili poremećeni, a, takođe, osumnjičena Gavrilovićeva dosad nikad nije bila osuđivana. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading