Pali zbog zloupotreba: Uhapšen direktor "Dajrekt medija" i dvoje zaposlenih u RTS-u!

Autor: Republika

Hronika

28.08.2019

09:21 >> 10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici MUP-a uhapsili su direktora "Dajrekt medije" Jovana Stojanovića (47) kao i dva zaposlena lica u marketingu RTS-a Milicu Đuričić Janjić (61) i Mirjanu Katanić (55) zbog zloupotreba.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Krivičnom prijavom obuhvaćena je i nekadašnja direktorka u "Dajrekt mediji", koja je van zemlje, gde boravi vec duži vremenski period i za njom je raspisana potraga.

Pre više od mesec dana Srpski telegraf je najavio sveobuhvatnu istragu i hapšenja zbog zloupotreba RTS i "Dajrekt medije" oko reklama, čime je oštećen budžet Republike Srbije.

Mi smo tada, 11. jula, pisali da je u okviru afere "sekunde" utvrđeno da je firma lidera Saveza za Srbiju bila povlašćena prilikom kupovine rekalmnog vrmena na javnom servisu.

- Đilasova kompanija je imala potpuno povlašćeni odnos sa javnim servisom, ozbiljne popuste u odnosu na sve druge, rekla bih monopol, čime su ozbiljno oštećeni građani Srbije. Možete zamisliti koliko je u to vreme, dok je bio na vlasti, bio moćan u medijima. On tada nije prezao ni od čega, sve je rešavao urlanjem, pretnjama i bezobrazlukom, a to radi i danas - rekla je tada za Srpski telegraf državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković.

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa od 11. jula

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading