Lisice na ruke mu stavili u luksuznoj vili, a sada mu preti 40 godina robije: Procureli novi detalji hapšenja ubice Luke Radulovića

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

27.08.2019

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Đorđević (32), osumnjičen za ubistvo Luke Radulovića (37) u aprilu prošle godine u jednoj beogradskoj pivnici, uhapšen je u mondenskom selu Mužin iznad Kana, gde je bio na letovanju sa porodicom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Đorđević, koji je odavno poznat srpskoj policiji i važi za čoveka bliskog kriminalnom klanu "Amerika", uhapšen je po crvenoj međunarodnoj poternici Srbije zbog ubistva Luke Radulovića.

On je lociran i priveden zahvaljujući saradnji tima ENFAST (Evropska mreža odbeglih aktivnih timova za pretragu), sačinjenog od agenata iz Italije, Srbije, Slovenije i Francuske.

Mesto koje je bilo domaćin Pikasu i Čerčilu

Selo u kom je uhapšen Đorđević važi za jedno od najmondenskijih ne samo na Azurnoj obali, već u celoj Francuskoj. Poznato je po tome što su u njemu letovali ili živeli Pablo Pikaso, Iv Sen Loran, Vinston Čerčil, Katrin Denev, Edit Pjaf... Ovo selo, koje se nalazi na brdu iznad Kana, česta je destinacija i filmskih zvezda koje dolaze na čuveni Kanski festival.

Uhapšen je u luksuznoj vili na kanskoj obali u kojoj se odmarao sa porodicom, a u Srbiji mu preti kazna do 40 godina zatvora.

 

Kako su javili francuski mediji, Đorđević je uhapšen u Mužinu, jednom od najluksuznijih sela na francuskoj rivijeri, gde je najjeftiniji smeštaj oko 150 evra za noć. U policijskoj akciji učestvovalo je petnaestak policajaca, a bila je veoma delikatna, jer je Đorđević uhapšen u trenutku dok je sa njim bila porodica, majka, sestra, supruga sa dva mala deteta.

 

SLUČAJ "BENTLI"

Luka Radulović dospeo je u žižu javnosti kada je 2. septembra 2017. godine "bentlijem", čiji je vlasnik bivši fudbaler Ivica Dragutinović, naleteo na kolonu automobila u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na beogradskoj Topčiderskoj zvezdi. Radulović je vozio "bentli", a sa njim su u automobilu bili i Miloš T. i Stevan D. Kako je tada "Blic" pisao, Luka R. je u kružnom toku driftovao automobil i udario u prvi od tri automobila predsedničke pratnje, u kojem je bio Vučić, a blokirao drugi automobil u kom je bilo obezbeđenje. Kako je tada navedenom iz MUP, nije bilo indicija da je Vučić bio meta namernog napada.

 

Prema raspoloživimsaznanjima, on je i lociran tako što je srpski ENFAST tim aktivirao italijanske kolege, sastavljene od policajaca, karabinjera i finansijera Službe za međunarodnu policijsku saradnju Centralne uprave kriminalističke policije, tako što su pratili signale kretanja Đorđevićeve porodice, koja je trebalo da se vrati u Srbiju letom iz Milana 23. avgusta.

Istražni tim odmah je rekonstruisao kretanje porodice od 16. avgusta po dolasku u Italiju, na istom aerodromu u Milanu. Daljim praćenjem utvrđena je i njihova krajnja destinacija - selo pored Kana.

 

Ubistvo Radulovića

RepublikaFoto: instagram.com/lukaaradulovic

Đorđević je predat javnom tužilaštvu u Provansi, koje je zaduženo za postupak izručenja Beogradu.

Đorđević se sumnjiči da je ubio Luku Radulovića 18. aprila prošle godine u klubu "Ispod mosta" na privatnoj proslavi. Prema nezvaničnim saznanjima, Radulović je u objekat stigao u pratnji svoje devojke. Klub, zapravo, nije bio otvoren, utorak je u njemu rezervisan za privatne žurke, na koju je i Radulović bio pozvan.

Prema rečima svedoka, u kafanu je u jednom trenutku ušao nepoznati muškarac koji je ležerno odšetao do šanka i na Radulovića ispalio nekoliko hitaca. Nakon toga mirno je izašao iz lokala i odvezao se automobilom kojim je upravljao njegov saučesnik za koga se veruje da je Srđan Kukulj (33). Iako je Hitna pomoć brzo reagovala i prevezla ga u Urgentni centar, nakon više od sat vremena borbe za njegov život, on je preminuo.

Razne teorije su kružile u vezi sa motivom zločina, između ostalog i da je Radulović ubijen u obračunu za prevlast na narko-tržištu prestonice, kao i nagađanja da se razlog možda krije u činjenici da je Radulović pristao da prizna krivicu i sklopi nagodbu sa tužilaštvom u vezi sa policijskom akcijom u kojoj je sa trojicom saradnika uhapšen u oktobru 2017. zbog narkotika.

Ipak, kako smo svojevremeno pisali, Radulović je bio u sukobu sa Đorđevićem i nekoliko meseci pre ubistva su se potukli na jednom od prestoničkih splavova. Đorđević je, kako se sumnja, od tada pripremao osvetu.

- Zašto su se sukobili, zasad nije poznato, ali je interesantno da su obojica hapšena zbog droge. Ono što je sigurno je to da Đorđević nije mogao da pređe preko tih batina i čekao je izvesno vreme da bi se osvetio za njih. Ali nije se osvetio pesnicama, već oružjem 18. aprila u klubu u beogradskom naselju Savamala, u kojem je bila privatna, zatvorena proslava i Radulović gost na njoj. Prišao je Raduloviću koji je stajao za šankom, kratko ga pozdravio, izvadio pištolj i ispalio u njega nekoliko hitaca od kojih je jedan narko-dilera pogodio u grudi - rekao je sagovornik "Blica" upoznat s istragom.

 

Oslobođen za pokušaj ubistva

Samo četiri meseca pre ubistva u beogradskom klubu, Đorđevića je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno oslobodio optužbi za pokušaj ubistva Milomira Markovića i Danijela Lekića u incidentu koji se dogodio 8. januara 2012. ispred splava "Amsterdam" u Beogradu, gde su radili kao obezbeđenje.

On je oslobođen optužbi za pokušaj ubistva zbog nedostatka dokaza, kao i za nedozvoljeno nošenje pištolja. Tom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu. Prema presudi, Đorđević je osuđen na šest meseci zatvora i 50.000 dinara jer je 11. januara 2012. godine u stanu u Beogradu neovlašćeno držao municiju - 17 metaka.

Ova optužnica protiv Đorđevića bila je podignuta zbog sumnje da je u januaru 2012. godine pucao u dvojicu radnika obezbeđenja splava "Amsterdam" pošto su ga prethodno izbacili iz lokala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading