DOSIJE PUN K'O OKO! Likvidirao je Luku Radulovića, ali to nije jedino zlodelo koje je učinio: Ko je zapravo Srbin koji je uhapšen u Kanu?!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

24.08.2019

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U policijskoj akciji juče je u Kanu, po međunarodnoj poternici, uhapšen Marko Đorđević (32), muškarac koji je odavno poznat srpskim organima reda, ali je u žižu javnosti dospeo nakon ubistva Luke Radulovića (37) u beogradskoj pivnici.

RepublikaFoto: facebook.com/Luka Radulović
Luka Radulović

Đorđević se sumnjiči da je ubio Luku Radulovića, 18. aprila prošle godine u klubu "Ispod mosta" na privatnoj proslavi.

Prema nezvaničnim saznanjima, Radulović je u objekat stigao u utorak uveče i to u pratnji svoje devojke. Klub, zapravo, nije bio otvoren, utorak je u njemu rezervisan za privatne žurke, na koju je i Radulović bio pozvan.

Prema rečima svedoka, u kafanu je u jednom trenutku ušao nepoznati muškarac koji je ležerno odšetao do šanka i na Radulovića ispalio nekoliko hitaca. Nakon toga mirno je izašao iz lokala i odvezao se automobilom kojim je upravljao njegov saučesnik za koga se veruje da je Srđan Kukulj (33).

Iako je Hitna pomoć brzo reagovala i prevezla ga u Urgentni centar, nakon više od sat vremena borbe za njegov život, on je preminuo.

Razne teorije su kružile vezano za motiv zločina, između ostalog i da je Radulović ubijen u obračunu za prevlast na narko-tržištu prestonice, kao i nagađanja da se razlog možda krije u činjenici da je Radulović pristao da prizna krivicu i sklopi nagodbu sa tužilaštvom vezano za policijsku akciju u kojoj je sa trojicom saradnika uhapšen u oktobru 2017. zbog narkotika.

Ipak, Radulović je bio u sukobu sa Đorđevićem i nekoliko meseci pre ubistva su se potukli na jednom od prestoničkih splavova. Đorđević je, kako se sumnja, od tada pripremao osvetu.

- Zašto su se sukobili, zasad nije poznato, ali je interesantno da su obojica hapšena zbog droge. Ono što je međutim sigurno je da Đorđević nije mogao da pređe preko tih batina i čekao je izvesno vreme da bi se osvetio za njih. Ali nije se osvetio pesnicama, već oružjem 18. aprila u klubu u beogradskom naselju Savamala, u kojem je bila privatna, zatvorena proslava i Radulović gost na njoj. Prišao je Raduloviću koji je stajao za šankom, kratko ga pozdravio, izvadio pištolj i ispalio u njega nekoliko hitaca od kojih je jedan narko-dilera pogodio u grudi - rekao je sagovornik "Blica" upoznat s istragom.

 

 

Između ostalog, samo četiri meseca pre ubistva u beogradskom klubu, Đorđevića je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno oslobodio optužbi za pokušaj ubistva Milomira Markovića i Danijela Lekića u incidentu koji se dogodio 8. januara 2012. ispred splava "Amsterdam" u Beogradu, gde su radili kao obezbeđenje.

Naime, on je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi za pokušaj ubistva, kao i za nedozvoljeno nošenje pištolja. Tom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu.

Prema presudi, koja je objavljena na sajtu suda, Đordević je osuđen jer je 11. januara 2012. godine u stanu u Beogradu, neovlašćeno držao municiju - 17 metaka, koju je prethodno neovlašćeno nabavio.

- Po nalaženju Apelacionog suda, u pogledu izvrpenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju u sticanju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja držanja, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava, pravilno je prvostepeni sud našao da nije dokazano da je okrivljeni izvršio navedena krivična dela - navedeno je u odluci.

Podsetimo, obezbeđenje splava "Amsterdam" u Beogradu izbacilo je u januaru 2012. godine Marka Đorđevića koji je kasnije iste večeri pucao na njih. Pritom je radnik obezbeđenja Danijel Lekić lakše, a Milomir Marković teže ranjen. Ubrzo nakon pucnjave zaposleni na splavu su pozvali policiji i Hitnu pomoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading