Skoletov kum likvidiran u sačekuši u Stokholmu!

Autor: Republika

Hronika

23.08.2019

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Todorović (55), zvani Trta, iz Beograda, višestruko osuđivani kriminalac, ubijen je u Stokholmu u Švedskoj. Todorović je inače bio u kumovskoj vezi sa Zoranom Uskokovićem Skoletom, ubijenim 2000. godine u Beogradu.

Foto: facebook.com/sasa todorovic
Saša Todorović

Todorović je likvidiran u ponedeljak oko 20 časova ispred jedne prodavnice u opštini Danderid u Stokholmu. Švedski Ekspresen pisao je da je upucan u glavu.

Oni koji su se zatekli na mestu zločina, za švedski kanal TV4, rekli su da su videli beživotno telo muškarca kako leži na ulici, osobe koje u panici vrište, kao i ljude koji zovu policiju. Zatim su došli lekari hitne pomoći koji su pokušali da smire šokirane ljude pred kojima je Todorović ubijen.

Policija je u potragu za napadačima uključila i helikoptere, a ovaj deo grada bio je blokiran. Todorović je bio na putu ka kući kada su ga ispred prodavnice sačekali napadači.

Sutradan ujutru su, zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu, uhapšena trojica muškaraca. Dvojica su stari oko 20 godina, a treći je desetak godina stariji. On je već bio u zatvoru zbog pljačke i umešanosti u poslove sa drogom.

Za Todorovićevog kuma Zorana Uskokovića Skoleta se govorilo da je bio jedan od organizatora Arkanove likvidacije

Todorović je bio poznat policiji jer je odgovarao za desetak krivičnih dela. Našao se iza rešetaka 2015. godine zbog posedovanja pištolja, a nakon pretresa stana, pronađeno je još oružja. Hapšen je i zbog droge, prenose švedski mediji.

Protiv njega je bila podneta prijava dok je bio u bekstvu 2002, a nakon što je nađen amfetamin u vrednosti od 65 miliona švedskih kruna. Njegovi saučesnici su osuđeni na 10 godina zatvora, a protiv njega je obustavljen postupak 2012. godine. Poslednjih godina se sa jednim od najpoznatijih pljačkaša u Švedskoj bavio ugostiteljstvom i trgovinom.

 

Todorovićev kum Zoran Uskoković Skole (37), za koga se govorilo da je bio jedan od organizatora likvidacije Željka Ražnatovića Arkana, izrešetan je 27. aprila 2000. u svom audiju A4 posle pucnjave i potere ulicama beogradskog naselja Cerak. Sa njim je poginuo i policajac Miloš Stevanović, koji ga je obezbeđivao.

Kako su tada objavili mediji, ubistvo Zorana Uskokovića Skoleta, vođe "miljakovačke ekipe", iznenadilo je samo neupućene. Od trenutka kad je u Hotelu "Interkontinental" likvidiran Željko Ražnatović Arkan, a sa njim i Milenko Mandić Manda i Dragan Garić 15. januara 2000, Skoletovo smaknuće bilo je pitanje dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading