OD KABADAHIJE DO BEBICE: Detalji hapšenja Saše Mirkovića

Autor:

Hronika

13.09.2017

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zahtev Osnovnog javnog tužilaštva sudija za prethodni postupak odredio je juče pritvor do 30 dana Saši Mirkoviću, estradnom menadžeru i bivšem predsedniku opštine Zaječar, i Mileni Trajković, koja je bila šef njegovog kabineta, zbog zloupotrebe službenog položaja i malverzacija teških 14 miliona dinara.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Saši Mirkoviću preti 12 godina zatvora

Saslušanje

Saša Mirković priveden je juče na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, gde je pokušao da politizuje svoj slučaj prebacujući pritom krivicu na druge.

Na saslušanju kod tužioca Mirković pokušavao da svali krivicu na druge

- Reč je o pokušaju da me iskompromituju i diskredituju. Ovo je političko hapšenje pošto sam najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda. To što me bivša šefica kabineta optužuje da sam joj naredio da sklopi takav ugovor je nemoguće jer ja nisam bio izvršilac budžeta - vadio se Mirković, dok je osumnjičena Milena Trajković na saslušanju ostala pri izjavi da joj je on usmeno naredio da potpiše ugovor sa "OFY Company" iz Beograda bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Kada je reč o mahinacijama između FK Timok i Timočke televizije i radija, Mirković je takođe odbacio optužbu navodeći da ni za to nije bio nadležan niti ovlašćen. On nije poricao da je znao za ugovor da FK Timok plaća za prenos utakmica i promovisanje 20.944.000, ali je i tu pokušao krivicu da prebaci na tadašnjeg direktora te medijske kuće Velimira Ognjenovića, inače doskorašnjeg gradonačelnika Zaječara. Interesantno je i da je deo para, iznos od 1.872.000 dinara, sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva "Beoton R" iz Bora, čiji je vlasnik Mirković!

12 godina zatvora preti Mirkoviću

Mirković, koji je prekjuče uhapšen, iste večeri je hitno prebačen u Urgentni centar jer se žalio da mu je loše. U bolnici je proveo oko tri sata, a nakon što je primio infuziju, vraćen je u policijski pritvor, koji mu je tada bio određen.

Priveden u Beogradu

- Mirkovića je policija pronašla u stanu u Cvijićevoj ulici u Beogradu. Odatle su ga odveli u njegov stan na Bežanijskoj kosi, koji je takođe pretresen, a potom je prevezen u Zaječar, gde mu je policija odredila zadržavanje do saslušanja kod tužioca. Kada je izašao iz policijskog vozila, on je počeo da plače. Rekao je da ne može da izdrži, da mu je sve ovo jako teško palo i da mu je jako loše, zbog čega je nešto kasnije prebačen u bolnicu. Interesantno je kako se od tolikog kabadahije odjednom pretvorio u pravu bebicu - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading