Detalj koji otkriva da je motiv masakra u Jabukovcu MRŽNJA, a ne samo koristoljublje

Autor:

Hronika

17.08.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedelju dana nakon što je otkriveno svirepo četvorostruko ubistvo na salašu Raje Kazimirovica (72) u zaseoku Vratna kod Jabukovca, kada su ubijeni Raja, njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53), za ubicom se i dalje traga. Međutim, novi detalji sužavaju krug osumnjičenih.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ/N.PANČIĆ/Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

Prema najnovijim saznanjima do kojih je došla istraga, na mestu pokolja u Jabukovcu policija je zatekla tela pobijenih ukućana, ali i jedan detalj koji otkriva da je motiv ovog zločina mržnja, a ne samo koristoljublje.

- Tri žene su ležale u dvorištu, dok je telo Raje Kazimirovića bilo na traktoru. Ono što je neobično jeste to što su glave Ljubinke i njene ćerke Dragane bile pokrivene krpama, a Raja i njegova majka ne - kaže sagovornik upoznat sa istragom.

Ako se ovom detalju pridoda verovanje u ovom kraju da ako se telo pokojnika pokrije nekom tkaninom ili delom odeće, pokojnik ide u raj, postoji mogućnost da je nalogodavac ubistva bio motivisan ličnom mržnjom, čak i da je gledao likvidaciju četvoro ljudi, tvrdi naš izvor.

Onaj ko je Ljubinku i Draganu prekrio krpom očigledno nije hteo da Raja i Dragica odu u raj

- Nije isključeno da su zapravo mete bili Raja i njegova majka Dragica. Možda napadači nisu znali da su tu i Ljubinka i Dragana, koje inače ne žive tu, ali su došle iz Nemačke da pomognu Raji i Dragici oko poljskih radova. One su tu bile nepoželjni svedoci, kolateralna šteta, a njihov greh je bio što su se našle na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Zbog toga je i ubica ili nalogodavac osetio možda i grižu savesti i pokrio im lica kako bi ih poslao u raj - dodaje sagovornik.

Sahranjeni po pravoslavnom običaju

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Sahrana u Jabukovcu

Žrtve iz Jabukovca nisu sahranjene na istom mestu niti u isto vreme iako su stradale u istom danu i iz jedne su familije. Naime, Raja i njegova majka ispraćeni su u četvrtak na seoskom groblju u Jabukovcu, dok su Ljubinka i Dragana odvezene u Nemačku, gde će naknadno biti sahranjene. Iako su svi pripadali adventistima, Rajin sin Nenad je oca i babu sahranio po pravoslavnim običajima, dok će Rajina sestra i sestričina biti sahranjene po drugačijim obredima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading