Oglasila se "Železnice Srbije" povodom sudara sa vozom u Rumi: Za nesreću na pružnom prelazu kriv isključivo vozač automobila

Autor:

Hronika

15.08.2019

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila sinoć u železničkoj stanici Ruma, na putnom prelazu obezbeđenom automatskim branicima, kada je međunarodni putnički voz naleteo na drumsko vozilo, koje se provlačilo između spuštenih branika, oglasilo se preduzeće "Infrastrukture železnice rbije".

RepublikaFoto: ST/N.BOŽIĆ
Ilustracija

Tom prilikom, prema prvim informacijama, teže je povređena jedna osoba iz drumskog vozila.

"Za nesreću na putnom prelazu u Rumi odgovoran je isključivo vozač drumskog vozila, koji nije poštovao propise i saobraćajnu signalizaciju, jer je pokušao da zaobiđe spuštene branike na putnom prelazu.

U proteklih par dana dogodilo se nekoliko slučajeva da nesreće na putnim prelazima prouzrokuju vozači drumskih vozila nepoštovanjem propisa i saobraćajne signalizacije.

"Infrastruktura železnice Srbije" ponovo apeluje na sve učesnike u drumskom saobraćaju da poštuju propise i ne pokušavaju da pređu preko pruge kada su rampe spuštene, jer je to jedini način da se spreče nesreće i sačuvaju ljudski životi", dodaje se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading