TREĆI UDES U JEDNOM DANU NA ISTOM MESTU: Automobil se zakucao u potporni zid, ovog puta povređeno petoro turskih državljana, među njima i deca!

Autor: kurir.rs/blic.rs

Hronika

15.08.2019

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petoro turskih državljana povređeno je jutros oko 5.30 časova u teškom udesu na putu Niš – Pirot u Sićevačkoj klisuri kod kafane "Mali vikend".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Oni su se nalazili u automobilu marke "ford galaxy" austrijskih registarskih oznaka koji se zakucao u potporni zid kraj ovog ugostiteljskog objekta nakon što je vozač izgubio kontrolu nad vozilom pod okolnostima koje se još uvek utvrđuju.

Prema prvim informacijama, vozač star između 40 i 50 godina teško je povređen i odmah nakon udesa bio je teškom stanju. Njegova majka takođe ima teške povrede čiji će stepen biti utvrđen u Kliničkom centru u Nišu. Mladić star tridesetak godina zadobio je povrede grudnog koša, a dve mlađe devojčice povrede ekstremiteta i vrata. Šesta osoba koja je bila u vozilu, prema prvim informacijama nije povređena.

Hitna pomoć je intervenisala sa četiri vozila i prevezla povređene u Klinički centar u Nišu radi dalje dijagnostike i lečenja.

Foto: avaz.ba
Ilustracija

Budući da na licu mesta nema tragova kočenja, ne isključuje se mogućnost da se vozač uspavao u toku vožnje ili da mu je iznenada pozlilo pa je u punoj brzini udario u kameni zid. Od siline udara prednji deo vozila je potpuno smrskan, a svuda okolo se mogu videti delovi automobila i stvari putnika.

- Na izlasku iz krivine, vozač je izgubio kontrolu i prešao u suprotnu traku gde je “za dlaku” promašio dva vozila koja su mu išla iz suprotnog smera i nakon toga se zakucao u kameni zid ispred “Malog vikenda”. Čuo se jak tresak a nakon toga zapomaganje povređenih. Deca su plakala, došla su četiri saniteta koja su odvezla povređene putnike i vozača koga su vatrogasci izvukli iz vozila, kaže jedan od vozača koji se zadesio u blizini.

U kliničkom centru u Nišu kažu da je primljeno šest osoba koje su trenutno na odeljenju reanimacije.

- Svi povređeni su svesni i komunikativni. U toku je dijagnostika i utvrđivanje stepena povreda, kažu u KC Niš.

Ovo je treći udes za nešto više od 24 časa u Sićevačkoj Klisuri. U prethodna dva udesa povređeno je ukupno devet turskih državljana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading