"Dokazivanje na žestokom asfaltu" motiv ranjavanja policajca u Novom Pazaru?

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

12.09.2017

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dženan K. (34) saslušan je u Višem javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je u četvrtak uveče iz bašte jednog kafića u centru Novog Pazara pucao i ranio policajca na dužnosti Dragana Čekanovića (30).

RepublikaFoto: Tanjug
Mesto uviđaja iz noći kada je pucano na novopazarskog policajca

Portparol Tužilaštva Adnan Baćićanin rekao je da je osumnjičenom posle saslušanja određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, opasnosti da ponovi, odnosno dovrši krivično delo, kao i zbog činjenice da se vodi krivični postupak za delo za koje se može izreći kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja je doveo do uznemirenja javnosti - kazao je Baćićanin.

Iako prikupljeni dokazi ukazuju na to da je Dženan K. nesumnjivo ispalio hitac ka dvojici policajaca u patroli, pogodivši Čekanovića u donji desni deo stomaka, još uvek nije poznat motiv zašto je to uradio. Za sada se razmatraju tri verzije zbog kojih je Dženan K. pucao na policajca na dužnosti.

Prema saznanjima "Blica" iz istrage, Dženan motiv nije želeo da otkrije ni na saslušanju u policiji, niti u Tužilaštvu.

- Govorio je samo da Čekanovića ne poznaje i da nije u sukobu s njim, da se kaje, da mu je žao što je policajac pogođen i da nije imao nameru da ga upuca - priča izvor iz istrage.

Napadač je bio na uviđaju i tvrdio da je njega neko pokušao da ubije pa je metak pogodio policajca.

Čekanović se zamerio napadaču?

Zbog toga je, kako nezvanično saznajemo, jedna od teorija inspektora da je Dženan K. zaista pucao bez nekog posebnog povoda, želeći da se pred društvom "pravi važan" i da pokaže svoj "status na novopazarskom asfaltu".

I pored toga, policija ne odbacuje mogućnost da je policajac Dragan Čekanović bio meta i proveravaju da li se na neki način "zamerio" Dženanu K. ili osobama iz njegovog okruženja.

To što je Dženan K. posle ranjavanja Čekanovića policiji rekao da je pucano na njega i da je on bio meta atentatora, a da je policajac slučajno pogođen, istragu navodi na to i da je možda želeo sebe da predstavi kao žrtvu pred nastavak suđenja za pokušaj ubistva Emira H. (26), kako bi dobio manju kaznu.

Za taj zločin Viši sud u Novom Pazaru osudio ga je na šest godina zatvora, zbog čega se Dženan K. žalio na tu odluku, a prvo ročište pred Apelacionim sudom u Kragujevcu održaće se za desetak dana.

Policajac je, posle operacije u Novom Pazaru, prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde se uspešno oporavlja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading