Pred smrt prozvao vrh crnogorske službe da mu rade o glavi: Ni posle skoro četiri meseca od ubistva Veselina Vukotića niko nije saslušan!

Autor: borba.me, Republika

Hronika

12.08.2019

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni nakon skoro četiri meseca od ubistva Veselina Vukotića, oca navodnih vođa "škaljarskog klana" Jovana i Igora Vukotića, niko iz Agencije za nacionalnu bezbednost nije saslušan, iako je on pripadnike službe optuživao da stoje iza napada na njegovu porodicu.

RepublikaFoto: Dejan Briza
Veselin Vukotić

Vukotića je muškarac sa kačketom sačekao ispred apartmana "Vukotić" u Dobroti, 20. aprila, u večernjim časovima, i u njega ispalio nekoliko hitaca, nakon čega je pobegao.

Takođe, nikada nije ni formiran predmet povodom optužbi koje je Vukotić iznio u svim medijima, a tiču se ANB-a.

Veselin Vesko Vukotić je neposredno pred smrt optužio ljude iz ANB-a da maltretiraju njegovu porodicu.

- Mi druge domovine nemamo, nikada nećemo biti ničiji poltroni, špijuni i plaćenici. Ako želite da nas predstavite neprijateljima države, znajte da vam to neće uspeti jer u ovoj zemlji imamo mnogo čestitih prijatelja i drugova koji nam ponešto važno i bitno kažu o tome što ste u stanju da nam pripremite. Zna se ko je od visoko pozicioniranih službenika ANB-a i policije na platnom spisku od vaših miljenika "kavčana" i koliko je kome plata - rekao je tada Vukotić i u istom maniru nastavio:

 

 

- Znamo i ko je iz ANB-a obilazio skoro svake noći vođe "kavčana" za period gotovo pola godine, koji su našli utočište kod svog prijatelja na periferiji Cetinja, a nakon dojave da napuste Kotor zbog racije koja im se sprema. Znači gospodo, korumpirana, nemojte se zavaravati i misliti da nemamo nikoga ko bi mogao da nam saopšti značajne i povjerljive informacije. Mogu sa sigurnošću da tvrdim, jer mi to godine dozvoljavaju, a to zna i čitava crnogorska javnost, da ste preko službe ANB-a stvorili sve crnogorske kriminalce. Pojedine ste koristili za jednokratne upotrebe, a druge lojalnije za duži vremenski period. No, došlo je vreme da se zbog njihovog ćutanja polako i njih odričete i sve prepisujete obračunu između njih samih - optužio je Vukotić.

Podsetimo, njegov sin Jovica Vukotić se nalazi u beogradskom zatvoru gde je osuđen na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava.

Drugi sin, Igor je godinama u bekstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading