Bože, šta da radim sada bez deteta: Baka mladića nastradalog na Ibarskoj magistrali neutešna posle tragedije

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

11.08.2019

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan posle stravične saobraćajne nesreće koja se prekjuče dogodila na Ibarskoj magistrali, kod mesta Županjac nedaleko od Lazarevca, kada je BMV velikom brzinom udario u taksi vozilo "dačiju", u kojoj je poginulo četvoro, a petoro mladih povređeno, porodice stradalih i dalje ne mogu da veruju kakvo ih je zlo snašlo.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Stravična tragedija: Četvoro mladih izgubilo živote u jezivoj saobraćajci

Istu bol preživljavaju oni koji su zauvek izgubili najrođenije - Katarinu Ivanković (20), Aleksandra Savatića (22), Đorđa Subotića (19) i Đorđa Beluševića (22), ali i oni čija su deca povređena i još se nalaze u bolnici.

Kako saznaju Novosti iz Urgentnog centra, u najkritičnijem stanju je i dalje Stefan Stevanović (17) iz Valjeva, koji je kobne noći bio u "dačiji".

- Pacijent ima ozbiljne povrede i još uvek mu je život ugrožen. Lekari sve čine da mu spasu život - kažu iz UC.

"Niko nije ni slutio..."

RepublikaFoto: RTS/printscreen

I u kući tragično nastradalog Đorđa Beluševića, iz mioničkog sela Robaje - neverica, suze, lelek. I Đorđe je jedan od stradalih iz "dačije". On se, iako sa teškim povredama, borio za život.

Međutim, nije uspeo.

I njegov mladi život ugasio se prekjuče, nešto posle 16 časova, odnosno petnaestak sati posle saobraćajne nesreće.

U dvorištu kuće Beluševića u subotu se okupili rodbina, prijatelji, komšije. Baka Kosara ne krije suze, neutešna.

- Bože, šta da radim sada bez deteta? Gajila sam ga odmalena, bio mi je miljenče. Otišao je preksinoć, samo u majici i šortsu od kuće. Kaže: "Bako, zovu me Stefan i Đorđe da idem s njima. Ne brini, neću dugo." I, ode. Ni sad ne znamo gde su bili, ali do jutra nema Đorđa da dođe kući, a to nije ličilo na njega. Zabrinuli smo se, ali niko nije slutio da više nikada neće ući u dvorište i u kuću...

Đorđev brat Marko kaže da je, kad mu se brat nije pojavio tokom prekjučerašnjeg dana, posumnjao da se nešto loše dogodilo.

- Pozvao sam Stefanovog oca i pitao gde su mu sin i sestrić. Nije znao, bio je zabrinut i rekao mi je da je njihov nestanak prijavio policiji. Pitao sam ga zna li da li je i moj brat s njima, ali nesrećni čovek nije mogao da mi da odgovor. Već uveliko se tada u medijima pojavila vest o saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali. Sumnjao sam, ali se i nadao, sve do preksinoć, kada smo saznali da smo zauvek izgubili brata i dva njegova druga - imenjaka Đorđa, i Acu taksistu koji ih je vozio.

Ni Marko, kao ni njegova sestra Marija, ne znaju gde im se brat sa drugarima uputio kobne noći.

U Petki kod Lazarevca u subotu je sahranjena Katarina Ivanković, devojka iz BMV-a, koja je poginula. Aleksandar Savatić iz Valjeva, taksista iz "dačije", biće sahranjen u ponedeljak, a imenjaci, dvojica Đorđa, u utorak ili sredu, u valjevskim selima, odakle im potiču porodice.

RepublikaFoto: facebook.com/Katarina Ivankovic
Katarina Ivanković

Kuća Stevanovića u Valjevu, u subotu je bila - zaključana.

- Stefanovi roditelji, Dragoljub i Sneža, otišli su rano izjutra da vide mesto gde je bila nesreća i zapale sveće stradaloj deci, a onda u UC. Rekli su im da dođu kako bi dali krv za sina, kome je ona neophodna. Stefan je, inače, više puta operisan. Odstranjena mu je slezina, ima sondu, ali najveći problem je krvarenje na mozgu. Ipak se roditelji, kao i svi mi, nadaju najboljem - kažu komšije.

 

RepublikaFoto: facebook.com/Aleksandar Savatic
Aleksandar Savatić

Saznaju i da je u subotu, iz Nemačke, gde inače živi i radi, u Srbiju, odnosno u Beograd, stigla Aleksandra, sestra Dragoljuba Stevanovića i majka poginulog mladića iz "dačije" - Đorđa Subotića. 

Komšije pričaju da je žena u potpunom šoku.

- Kažu da je prvim autobusom koji je uspela da uhvati, došla u Srbiju. Navodno, Đorđeva majka će ići najpre da identifikuje sina, a potom, zajedno sa bratom Dragoljubom, u posetu njegovom teško povređenom detetu Stefanu. Strahota jedna šta ih je snašlo! Dragoljub je očajan, jer mu se sin bori za život u bolnici, a sestrić je poginuo. Obojicu ih je on odgajao od malih nogu i bili su mu sve...

Povređeni se oporavljaju

Vlasnik BMV-a Stefan Matović, koji je sedeo pozadi u svom vozilu, u nesreći je zadobio prelom kuka, zbog čega je prebačen u bolnicu u Beograd. Teške povrede zadobila je i Kristina Vasiljević, devojka Nikole Mihajlovića, koji je vozio BMV i prošao sa lakim povredama. Lakše povrede ima Stefan Ivanović, koji je sedeo iza Kristine koja je bila u BMV-u na suvozačkom mestu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading